Αλέξης Γκόλφης - Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται: Τι απέγινε ο Έλληνας «Ιησούς Χριστός» (Video)

2020-04-18

Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται: Τη σεζόν 1975-1976 προβλήθηκε στην ΕΡΤ η σειρά «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται», βασισμένη στο γνωστό βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη. Η σειρά γνώρισε τεράστια επιτυχία σε σημείο που ο πρωταγωνιστής του, Αλέξης Γκόλφης, είχε δηλώσει ότι τον σταματούσαν στο δρόμο και τον αποκαλούσαν Χριστό.

Ο Αλέξης Γκόλφης, ήταν συμμαθητής του Παύλου Σιδηρόπουλου και όπως και ο αδικοχαμένος τραγουδιστής είχε από νωρίς εισέλθει στον κόσμο των ναρκωτικών. Ο Έλληνας «Ιησούς» πέθανε το 2007 μόνος σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, όπου είχε βρει κατάλυμα τα τελευταία χρόνια της ζωής του στα Πατήσια. Ο θάνατός του αποκαλύφθηκε έπειτα από δύο μήνες, στις 9 Οκτωβρίου 2007. Από τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου ο Γκόλφης βρισκόταν στο νεκροτομείο και κανείς δεν τον είχε αναζητήσει. Το μεσημέρι της 9ης Οκτωβρίου αποκαλύφθηκε ότι ο άτυχος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στα μέσα Αυγούστου.

Δείτε το πρώτο επεισόδιο της σειράς:

Ο ίδιος είχε ένα λαμπρό ξεκίνημα ως ηθοποιός. Ξεκίνησε να παίζει σε ταινίες του Θανάση Βέγγου πριν τη μεγάλη επιτυχία της σειράς «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται». Αργότερα, άνοιξε δύο μπαρ, που έμελλε να σημειώσουν τη δική τους επιτυχία, τη «Σφίγγα» και το «Λούκι». Μάλιστα, για το δεύτερο οι αδερφοί Κατσιμίχα έγραψαν το τραγούδι «Μια βραδιά στο Λούκι». Το 1989 άρχισε να ασχολείται και πάλι με την ηθοποιία, ενώ το 1996 εμφανίστηκε και στο «Λόγω Τιμής».

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια της ζωής είχε χάσει τα πάντα και επιβίωνε ως ρακοσυλλέκτης, νικημένος από τις εξαρτήσεις. Στις 5 Αυγούστου του 2007 μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Κανείς δεν το αναζήτησε, παρά δύο μήνες αργότερα οπότε και έγινε γνωστό ότι είχε χαθεί για πάντα. Η ΕΡΤ, τιμώντας την προσφορά του καλλιτέχνη και παλαιού συνεργάτη της, αποφάσισε να γίνει η κηδεία του με δαπάνη της. Η ταφή έγινε στις 11 Οκτωβρίου 2007 στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Η σειρά «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» προβάλλεται σε επανάληψη καθημερινά στην ΕΡΤ2 στις 15:00.

Στην περιοχή του Αγίου Σώστη μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής. Παρεμβάσεις έκαναν, επίσης, ο Γιώργος Ντούνη, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα και ο Γιώργος Παπαβασιλείου, υποψήφιος...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα, στο δημαρχείο Πειραιά, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη μας.