Υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ ο Χ. Δούκας

2024-01-07

Και επισήμως υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ, ως επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, είναι ο Χάρης Δούκας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν περίπου 80 αιρετοί του Α' βαθμού, εξασφάλισε την έγκριση τους για τις εκλογές στην ΚΕΔΕ. Στην σύσκεψη συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη και 20 περίπου αιρετοί της Περιφέρειας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, είναι εξαιρετικά πιθανό ότι την υποψηφιότητά του θα στηρίξει και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕΔΕ.

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του οδήγησε σε συσπείρωση την «άλλη πλευρά», με πρώτο τον δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, να δηλώνει τη στήριξή του στον σημερινό πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, ο οποίος αποτελεί και επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για τη θέση.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».