Συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

2023-08-26

"Η Περιφέρεια Αττικής, συνεχίζει να συνδράμει με μέσα το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας", όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση. Tα μηχανήματα, οι υδροφόρες και συνολικά όλα τα μέσα που διαθέτει η Περιφέρεια Αττικής έχουν τεθεί στη διάθεση της Πυροσβεστικής, η οποία και τα αξιοποιεί σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές. 

Σήμερα η συνολική διάθεση προς συνδρομή από Περιφέρεια είναι 45 υδροφόρες και 7 μηχανήματα έργου.  

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Αττικής μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη υπό το συντονισμό της Αντιπεριφέρειας Πολιτικής Προστασίας και διαμέσου της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν αιτήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνδράμει στο δύσκολο έργο της, ως εξής:

Για σήμερα 26-08-2023 κατηγορία 4 κινδύνου πυρκαγιάς

Κατόπιν αιτημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνδράμουν:
13 υδροφόρα οχήματα εκ των οποίων:

  • 8 υδροφόρα οχήματα στη διάθεση της ΠΕΠΥΔ Αττικής σε διάφορες θέσεις (εκ των οποίων μερικά επιχειρούν σε ενεργές εστίες πυρκαγιάς)
  • 2 υδροφόρα οχήματα στη διάθεση της ΠΕΠΥΔ Στερεάς Ελλάδας
  • 2 υδροφόρα οχήματα στη διάθεση της Δ/νσης Πάρκων & Αλσών της Περιφέρειας Αττικής (Αττικό Άλσος & Πεδίο του Άρεως).
  • 1 υδροφόρο όχημα στο Πάρκο Τρίτση.

Φωτιά Ασπρόπυργος (ΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)

Συνολικά επιχειρούν 5 υδροφόρα οχήματα και 1 μηχάνημα έργου (φορτωτής λαστιχοφόρος) κατόπιν αιτήματος της ΠΕΠΥΔ Αττικής.
Φωτιά Χασιά – Πάρνηθα (ΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Συνολικά επιχειρούν 27 υδροφόρα οχήματα και 6 μηχανήματα έργου (2 προωθητές γαιών, 2 φορτωτές λαστιχοφόροι & 2 ερπυστριοφόροι φορτωτές) κατόπιν αιτήματος της ΠΕΠΥΔ Αττικής.