Συνάντηση Νίκου Χαρδαλιά με τους Δημάρχους του Κεντρικού και Νότιου Τομέα

2023-12-16

Νίκος Χαρδαλιάς: «Απαραίτητη η συνεννόηση και οι συνέργειες μεταξύ Δήμων στην νέα Μητροπολιτική Αττική που ονειρευόμαστε».


Αττική Μπροστά :

Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί, υποδέχθηκε τους Δημάρχους του Κεντρικού και Νότιου Τομέα και τους ενημέρωσε για την προεργασία που έχει γίνει σε νομοπαρασκευαστικό επίπεδο όσον αφορά την επίλυση χρόνιων καθυστερήσεων αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει για την εξασφάλιση εργαλείων επίσπευσης των διαδικασιών ολοκλήρωσης των σημαντικών έργων θωράκισης και ανακούφισης του Λεκανοπεδίου. Ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε επίσης στην σύμπνοια και στη συλλογικότητα που πρέπει να χαρακτηρίζει τις δράσεις και την συνεργασία μεταξύ των Δήμων και της Περιφέρειας.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη συνάντηση επεσήμανε χαρακτηριστικά τα εξής: «Ο συντονισμός των Δήμων και η μεταξύ τους συνεργασία είναι απαραίτητη παράμετρος για τον σχεδιασμό πολιτικών που απαντούν σε υπερτοπικά ζητήματα όπως το κυκλοφοριακό, η αντιπλημμυρική θωράκιση και η ανάδειξη ζωνών πρασίνου και διαχείρισης περιβαλλοντικών συστημάτων». Και πρόσθεσε: «Συνεργαζόμαστε, σχεδιάζουμε μητροπολιτικά, δρούμε και υλοποιούμε υπερτοπικά, απολαμβάνουμε τοπικά τα αποτελέσματα αυτών των συνεργειών.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι του Κεντρικού Τομέα Αθηνών: Βύρωνα Αλέξιος Σωτηρόπουλος, Γαλατσίου Γεώργιος Μαρκόπουλος, Δάφνης- Υμηττού Νικόλαος Τσιλίφης, Ζωγράφου Σταματία (Τίνα) Καφατσάκη-Βλάχου, Ηλιούπολης Ευστάθιος Ψυρρόπουλος, Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Ιωάννης Τομπούλογλου. Από τον Νότιο Τομέα Αθηνών παρέστησαν οι Δήμαρχοι: Αγίου Δημητρίου Στυλιανός Μαμαλάκης, Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, Γλυφάδας Γεώργιος Παπανικολάου, Ελληνικού-Αργυρούπολης Ιωάννης Κωνσταντάτος, Καλλιθέας Κωνσταντίνος Ασκούνης, Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, Νέας Σμύρνης Γεώργιος Κουτελάκης, Παλαιού Φαλήρου Ιωάννης Φωστηρόπουλος.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.