Στις 2 Σεπτεμβρίου στο Σπόρτινγκ το Διαρκές Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ, πρόταση για ανοιχτή συζήτηση των υποψηφίων

2023-08-26

Πλησιάζει η ημέρα έναρξης του Διαρκούς Συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ , στο οποίο θα οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος λίγα 24ωρα πριν τις εσωκομματικές κάλπες. Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023, στο κλειστό γήπεδο «Σπόρτιγκ» (Ηλ. Ζερβού 88, Αγ. Ελευθέριος, Πατήσια), θα πραγματοποιηθεί το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 11 π.μ.​Υπενθυμίζεται ότι υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου, οπότε και ξεκινά το Διαρκές Συνέδριο, με αποκορύφωμα τις δύο εκλογικές κάλπες, στις 10 και 16 του ίδιου μήνα.

Να μη γίνει debate, αλλά συζήτηση των υποψηφίων

Με ανάρτησή του, πριν από λίγα λεπτά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος γνωστοποίησε πως «προτείναμε αντί του debate– τη διεξαγωγή μιας ανοιχτής συζήτησης με τη συμμετοχή και των τεσσάρων υποψηφίων, πρόταση που έγινε δεκτή και θα υλοποιηθεί υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά – που είχε άλλωστε στείλει σχετική πρόσκληση»

«Βιώνουμε ένα δραματικό καλοκαίρι, με πυρκαγιές που προκαλούν ανυπολόγιστη καταστροφή στη χώρα, και αναδεικνύουν με τον πιο οδυνηρό τρόπο την αναποτελεσματικότητα μιας τραγικής κυβέρνησης και ενός ανήμπορου κράτους.

Κατά συνέπεια, η πρόταση για ένα debate, με όρους μάλιστα τηλεοπτικού θεάματος, μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να ιδωθεί υπό το φως των νέων δεδομένων, αφού ενδεχόμενη διεξαγωγή του, μέσα σε αυτό το κλίμα, θα έδειχνε αδιαφορία για την κοινωνία και τις πραγματικές της ανάγκες.

Επειδή, όμως, ο διάλογος με τους πολίτες είναι διαρκές ζητούμενο, προτείναμε αντί του debate– τη διεξαγωγή μιας ανοιχτής συζήτησης με τη συμμετοχή και των τεσσάρων υποψηφίων, πρόταση που έγινε δεκτή και θα υλοποιηθεί υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά – που είχε άλλωστε στείλει σχετική πρόσκληση.

Ανοιχτοί πάντοτε στο διάλογο και υπέρμαχοι της ειλικρινούς ανταλλαγής απόψεων και επιχειρημάτων –άλλωστε, με την Έφη, τον Νίκο, τον Στέφανο, δεν είμαστε αντίπαλοι αλλά σύντροφοι – οφείλουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να έχουμε το μυαλό μας στις ανάγκες της χώρας και των συνανθρώπων μας και, φυσικά, το βλέμμα στραμμένο στην πολιτική και όχι στην επικοινωνία και τις πρόσκαιρες εντυπώσεις»