Στην Αθήνα ο Γούντι Αλεν για την προβολή της νέας του ταινίας

2023-08-29

Tον Σεπτέμβριο, η Αθήνα θα υποδεχθεί έναν από τους σημαντικότερους Αμερικανούς σκηνοθέτες και εμβληματική προσωπικότητα του κινηματογράφου.

Ο Γούντι Αλεν θα βρίσκεται στην Ελλάδα στις 9 Σεπτεμβρίου για μία συναυλία στο Ηρώδειο.

Ωστόσο, μια μέρα νωρίτερα θα παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό τη νέα του ταινία «Τα Γυρίσματα της Τύχης» («Coup de Chance»). Η προβολή, την οποία θα προλογίσει ο ίδιος ο σκηνοθέτης, θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου στην Αίγλη Ζαππείου σε συνεργασία με το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία και σενάριο Γούντι Αλεν, θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 27 Σεπτεμβρίου από τη Spentzos Film.

Η ιστορία διάρκειας 93′ εστιάζει στον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ευκαιρίες αλλά και η τύχη στη ζωή μας. Η υπόθεση έχει ως εξής: Η Φανί (Λου ντε Λάαζ) και ο Ζαν (Μελβίλ Πουπό) μοιάζουν με το ιδανικό παντρεμένο ζευγάρι – είναι και οι δύο επαγγελματικά καταξιωμένοι, ζουν σε ένα πανέμορφο διαμέρισμα σε μια προνομιούχα γειτονιά του Παρισιού και δείχνουν να είναι τόσο ερωτευμένοι όσο ήταν όταν πρωτογνωρίστηκαν. Αλλά όταν η Φανί συναντά τελείως τυχαία στο δρόμο τον Αλέν (Νιλς Σνάιντερ), έναν πρώην συμμαθητή της από το γυμνάσιο, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Σύντομα θα αρχίσουν να βρίσκονται και έρχονται όλο και πιο κοντά.

Για την ταινία, η οποία θα κάνει πρεμιέρα σε λίγες ημέρες στο 80ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, ο Αλεν δηλώνει: «Αυτή είναι η πεντηκοστή ταινία μου. Ηταν μεγάλο προνόμιο που την γύρισα στο Παρίσι και είναι μεγάλη τιμή να την παρουσιάσω στη Βενετία».

Αν και η φιλμογραφία του Γούντι Άλεν συνδέεται αναμφισβήτητα με τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του σκηνοθέτη. Αφού γύρισε – εν μέρει –την ταινία «Ολοι Λένε Σ' Αγαπώ» στο Παρίσι το 1996 και έκανε τη γαλλική πρωτεύουσα από μόνη της χαρακτήρα στο «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» το 2010, επιστρέφει στην Πόλη του Φωτός, αυτήν τη φορά για μια ταινία εξ' ολοκλήρου γυρισμένη στα γαλλικά.

«Στην πραγματικότητα, δεν μιλάω γαλλικά και καταλαβαίνω ακόμη λιγότερα, αλλά καθώς τελείωσα το σενάριο, σκέφτηκα ότι θα ήταν μια εξαιρετική εμπειρία να το κάνω στα γαλλικά», λέει ο σκηνοθέτης. «Ημουν πάντα ερωτευμένος με τον ευρωπαϊκό και τον γαλλικό κινηματογράφο πολύ έντονα, και όταν πρότεινα να το κάνω στα γαλλικά στους παραγωγούς μου, απάντησαν με ενθουσιασμό».

Kathimerini.gr

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.