Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων εμπλουτίζονται με νέα προγράμματα και επιτέλους αναβαθμίζονται

2024-04-06

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που γιορτάζεται ετησίως στις 7 Απριλίου, ο Δήμος Αθηναίων, έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα για τους δημότες του το οποίο περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για διάφορες παθήσεις.

Όπως εξήγησε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων, Δέσποινα Λιμνιώτακη μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, στο πλαίσιο των δράσεων, το Σάββατο 6 Απριλίου, στο 1ο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο, διοργανώνεται οδοντιατρικός έλεγχος σε ασυνόδευτους εφήβους της ΜΚΟ «ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ» για την αξιολόγηση και την τυχόν ανίχνευση θεμάτων που αφορούν στην στοματική τους υγεία.

Παράλληλα, το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, Προαγωγής της Υγείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Εταιρεία GMG Health Services και την Acoustica Medica, οργανώνουν μια σειρά δράσεων ενημέρωσης του κοινού για τις παθήσεις της ακοής και των γνωστικών λειτουργιών που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 στο 4ο Δημοτικό Ιατρείο (Προποντίδος & Αγίας Σοφίας 110, Κολωνός) και την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 στο 3ο Πολυδύναμο Κέντρο/Δημοτικό Ιατρείο (Πειραιώς 108 , Πετράλωνα).

«Θα γίνει δωρεάν προληπτικός έλεγχος για την ακουστική ικανότητα και έλεγχος (ωτοσκόπηση) για τη διερεύνηση ύπαρξης πρώιμων ή και προχωρημένων παθήσεων της ακοής (βαρηκοΐα). Επίσης, θα διενεργείται σύντομο τεστ αξιολόγησης γνωστικών λειτουργιών σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών», τόνισε.

Επίσης, η κ. Λιμνιώτακη, γνωστοποίησε ότι στις 10, 15 και 22 Απριλίου, ο Δήμος Αθηναίων , δίνοντας έμφαση σε θέματα πρόληψης καρκίνου του μαστού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς "Άγιοι Ανάργυροι" και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), θα πραγματοποιήσουν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο, για γυναίκες ηλικίας 40 έως 69 ετών, στο Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού, στην οδό Τίρυνθος 2, στα Άνω Πατήσια.

«Σχεδιάζουμε καμπάνιες για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και ετοιμάζουμε χώρους ανακουφιστικής φροντίδας για χρόνιους πάσχοντες από διάφορες ασθένειες. Τα δημοτικά ιατρεία εμπλουτίζονται με νέα προγράμματα, στελεχώνονται με καινούριες ειδικότητες γιατρών και επιτέλους, αναβαθμίζονται. Στις 9 Απριλίου γιορτάζουμε τις 100 πρώτες μέρες της πρόληψης από τη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας στον Δήμο Αθηναίων και στέλνουμε το μήνυμα ότι ξαναζωντανεύουμε την πόλη, πως η Αθήνα προχωρά μπροστά», συμπλήρωσε.

athina984.gr