Νέο έργο βιοκλιματικής ανάπλασης στο Χαλάνδρι

2024-01-02

Το εμβληματικό έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης του κέντρου του Χαλανδρίου ξεκινά τις επόμενες μέρες, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, στις 28 Δεκεμβρίου 2023, από τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, αφού προηγήθηκαν οι απαραίτητες εγκρίσεις νομιμότητας όλων των διαδικασιών από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €6.185.000 από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, με υπουργική απόφαση από τις 31.12.22, και η μελέτη του έχει λάβει έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, τον Απρίλιο του 2022.

Οι παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα αλλά και την κινητικότητα στο κέντρο της πόλη. Αναλυτικότερα θα υλοποιηθούν:
► Ανάπλαση πεζοδρομίων 36.000 τ.μ.
► Δημιουργία 150 ραμπών ΑμεΑ
► Υποβίβαση πεζοδρομίων (150)
► Δημιουργία οδεύσεων τυφλών 10.000 μ.
► Δημιουργία 199 θέσεων παρόδιας στάθμευσης
► Τοποθέτηση 163 νέων φωτιστικών LED με τηλεδιαχείριση
► 700 νέες φυτεύσεις
► Τοποθέτηση δύο (2) έξυπνων σταθμών ανάπαυσης (smart benches)
► Τοποθέτηση οκτώ (8) έξυπνων σταθμών πληροφόρησης (infokiosks)
► τοποθέτηση δύο (2) οθονών ψηφιακής σήμανσης (digital signs)
► Δημιουργία έξι (6) έξυπνων διαβάσεων.

Σίμος Ρούσσος: «Βελτίωση της προσβασιμότητας και τόνωση της επιχειρηματικότητας»

«Η ανάπλαση στο εμπορικό κέντρο της πόλης, σε συνδυασμό με το έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην Αγ. Παρασκευής, την ανέγερση του νέου δημαρχείου και του υπόγειου πάρκινγκ, τις αναπλάσεις που περιλαμβάνει το έργο ανάδειξης του Αδριάνειου Υδραγωγείου, μαζί με τις πεζοπορικές διαδρομές που διαμορφώνονται πέριξ του κέντρου και καταλήγουν σ' αυτό, δημιουργούν μια τελείως διαφορετική εικόνα για το Χαλάνδρι», σχολίασε ο δήμαρχος Χαλανδρίου και κατέληξε:

«Όλα τα παραπάνω έργα θα βελτιώσουν σημαντικά την προσβασιμότητα για πεζούς, ποδηλάτες, εμποδιζόμενα και ανάπηρα άτομα, θα ενισχύσουν τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα και θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά την ποιότητας ζωής των κατοίκων του κέντρου». 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.