Κώστας Μακεδόνας: «Ψηφίστε Πάκα Κωνσταντίνο» -Ο τραγουδιστής, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με Τζιτζικώστα

2023-10-07

Ο Κώστας Μακεδόνας έχει μια αδυναμία: Την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Μακεδονία. Και ένα πρόβλημα: Το (ψευδώνυμο) επίθετό του, που τόσες δόξες γνώρισε δυσκολεύει την… αναγνωρισιμότητα του πασίγνωστου τραγουδιστή στο ψηφοδέλτιο.

Γιατί - για όσους δεν το γνωρίζουν - ο Κώστας Μακεδόνας κατεβαίνει ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα. Οπότε όσοι επιλέξουν να τον «σταυρώσουν» δεν πρέπει να ανατρέξουν στο γράμμα Μ του ψηφοδελτίου, αλλά στο γράμμα Π: ΠΑΚΑΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

Ο Κώστας Μακεδόνας, που εκτός από τραγουδιστής, είναι και πιλότος και μάλιστα πετά Airbus A320, ενώ εκτελεί και χρέη εκπαιδευτή, μιλά για την επιλογή του να ασχοληθεί με την πολιτική.

Κύριε Μακεδόνα στην κορυφή της καριέρας σας κάνετε μια επιλογή που ομολογώ πως ξάφνιασε. Γιατί κατεβαίνετε στην πολιτική; Τι πιστεύετε πως θα μπορέσετε να προσφέρετε στον τόπο σας;

Η Θεσσαλονίκη και κατ' επέκταση η Μακεδονία είναι η ιδιαίτερη μου πατρίδα. Εδώ γεννήθηκα κι εδώ μεγάλωσα. Μπορεί να έφυγα στα 21 μου για να χτίσω την πορεία μου στο τραγούδι και τη μουσική αλλά η ψυχή μου δεν έφυγε ποτέ. Εισέπραξα αυτά τα χρόνια σε πολύ μεγάλο βαθμό την αναγνώριση και την αγάπη των ανθρώπων του τόπου μου. Μέρος αυτής της αγάπης έχω επιστρέψει στον κόσμο, στην πόλη μου και στη Μακεδονία, μέσα απ' τη δουλειά μου, τα τραγούδια μου και τις συναυλίες μου.

Η πρόταση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα μου δίνει την ευκαιρία να επιστρέψω ακόμα περισσότερο αυτήν την αγάπη και μ' ένα διαφορετικό τρόπο. Μέσα από τις συναντήσεις μας και παρακολουθώντας το έργο του όλα αυτά τα χρόνια, κατάφερε να με πείσει ότι τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα το κομμάτι του Πολιτισμού.

Και τι είναι αυτό ακριβώς που πιστεύετε πως θα μπορέσετε να υλοποιήσετε με αυτή την συνεργασία; Ποιο ακριβώς θα είναι το πεδίο της συμμετοχής σας;

Ο κ. Τζιτζικώστας μου ζήτησε να συμβάλω κι εγώ με την εμπειρία των 35+ χρόνων μου στην τέχνη, για να πάει ακόμα ένα βήμα μπροστά ο Πολιτισμός σ' ένα μέρος που είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών.

Μέχρι τώρα έχει γίνει πολλή και εξαιρετική δουλειά σ' αυτόν τον τομέα από ικανούς και άξιους ανθρώπους. Μόνο τη δράση του Κέντρου Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας να δει κανείς θα ανακαλύψει πολύ σημαντικό έργο. Πιστεύω πως μ' αυτούς τους ανθρώπους, αν οι συμπολίτες μας μας εμπιστευτούν, μπορώ να συμπορευτώ και να εργαστούμε μαζί για να έχει ο Πολιτισμός πρωταγωνιστικό ρόλο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την άλλη, η κίνησή μου έχει και έναν συμβολικό χαρακτήρα. Έχω μάθει στη ζωή μου να εκτιμώ και να στηρίζω ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν και δουλεύουν ουσιαστικά και όχι επιδερμικά για να πετύχουν αυτό που ονειρεύονται. Γι αυτούς τους λόγους αποδέχτηκα με χαρά να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της «Αλληλεγγύης».

Αυτή η επιλογή δεν θα σας ταυτίσει πολιτικά, δεν θα σας χαρακτηρίσει και θα στερήσει από εσάς την καλλιτεχνική σας ταυτότητα;

Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν κατεβαίνω στις εκλογές αυτές ως πολιτικός, ούτε δηλώνοντας κομματική ταυτότητα. Σε καμία περίπτωση. Η κίνησή μου έχει να κάνει αποκλειστικά με την αγάπη για την ιδιαιτερή μου πατρίδα και τους ανθρώπους της, και για να βάλω ένα λιθαράκι παραπάνω στον Πολιτισμό της μέσα από ένα διαφορετικό ρόλο, συνεχίζοντας παράλληλα αμείωτα την καλλιτεχνική μου δραστηριότητα και πορεία.

Έχετε σκεφθεί πως ο κόσμος που σας αγαπά θα δυσκολευτεί να σας εντοπίσει στο ψηφοδέλτιο; Τι θα κάνετε γι' αυτό;

Δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα. Απλώς προσπαθώ να τονίζω να ξεκινούν την αναζήτησή από το γράμμα Π, αφού στο ψηφοδέλτιο αναφέρομαι ως ΠΑΚΑΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

Πηγή: iefimerida.gr

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.