Κηφισιά : Συγκροτήθηκε η Ομάδα Εργασίας που θα υλοποιήσει το «Μαζί Χτί-ζουμε»

2024-04-07

«Ύψιστη προτεραιότητα» χαρακτηρίζει η δημοτική Αρχή Κηφισιάς την κοινωνική ευθύνη, καθώς όπως σημειώνει, «αγωνίζεται καθημερινά για τη διασφάλιση της ευημερίας των κατοίκων της πόλης μας» και προσθέτει ότι «σε μια πρωτόγνωρη εποχή, η συνέργεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να επιφέρει οφέλη για την κοινωνία».

Σε αυτό το πλαίσιο, με απόφαση του δημάρχου Βασίλη Ξυπολυτά, συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης του Δήμου «Μαζί Χτί-ζουμε».

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αυτό, είχε ενταχθεί στους 10 άξονες του στρατηγικού πλάνου του δημάρχου, για τις 120 πρώτες ημέρες διοίκησής του και κατά την παρουσίασή του στις 14 Ιανουαρίου, είχε σημείωσε ότι «στη δράση αυτή θα συμβάλλουν τόσο οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο βιομηχανικό πάρκο του Δήμου μας όσο και όλοι οι συνδημότες μας με στόχο την ανόρθωση της πόλης μας. Σε έναν Δήμο που ζει το 1/3 του ΑΕΠ της χώρας, πρέπει να υπάρχει οργανωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης. Ήδη έχει αρχίσει να έχει αποτελέσματα, πιστεύω ότι θα έχουμε σύντομα ακόμα περισσότερα. Τέλος, οι βραβεύσεις θα γίνονται μέσα από την δράση «Μαζί Χτί-Ζουμε» ως μέρος της επιβράβευσης στους ευεργέτες του Δήμου μας».

Η ομάδα εργασίας αποτελείται από τους:

– Νικόλαο (Νίκο) Κανελλόπουλο, οικονομολόγο,
– Υβέτ Κοσμετάτου – Γαβριηλίδη, πρόεδρο "Μake A Wish", γενική διευθύντρια Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής,
– Άλκηστη Βεντούρη – Γοβδελά, επιχειρηματία
– Κατερίνα Αρώνες – Λουλούδη, Διαχείριση και Κατασκευή Ακινήτων

Βασίλης Ξυπολυτάς: «Η δράση αρχίζει σύντομα»

Στο μήνυμά του για την πρωτοβουλία αυτή, ο δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς τονίζει ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η συγκεκριμένη δράση και online, φέρνοντας κοντά επιχειρήσεις και ιδιώτες με τους δημότες. Έχοντας ως φωτεινό παράδειγμα τους ευεργέτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης, οι οποίοι συνέβαλαν στην ανάπτυξη της περιοχής όταν αυτή δημιουργήθηκε πριν έναν αιώνα και πλέον, επιχειρήσεις και ιδιώτες οφείλουν να διακατέχονται και σήμερα από το ίδιο πνεύμα, ώστε οι πολίτες να μην αισθάνονται αποκομμένοι από τα οφέλη της ανάπτυξης που λαμβάνει χώρα στον Δήμο τους. Συνεχίζουμε το έργο μας, περισσότερο ενωμένοι και ακόμη πιο αποφασισμένοι, για να πάμε την πόλη που αγαπάμε ακόμη πιο ψηλά».