Ήχησε και πάλι η καμπάνα στην Παναγία των Παρισίων

2020-04-17

Έναν χρόνο μετά από την πυρκαγιά στη Παναγία των Παρισίων, η μεγάλη καμπάνα του καθεδρικού ναού ήχησε ξανά, προς τιμήν των γιατρών και νοσηλευτών που δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία της Γαλλίας, ενάντια στον κορωνοϊό.

Από τις 15 Απριλίου 2019, όταν οι φλόγες τύλιξαν το εμβληματικό μνημείο της Πόλης του Φωτός προκαλώντας του ανυπολόγιστες ζημιές, οι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων είχαν ηχήσει μόλις μία φορά, στη μνήμη του πρώην προέδρου Ζακ Σιράκ, ο οποίος απεβίωσε τον Σεπτέμβριο.

Η μεγάλη καμπάνα ήχησε στις 8:00 το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα), με τους Παριζιάνους να βγαίνουν την ίδια ώρα στα μπαλκόνια τους, προκειμένου να χειροκροτήσουν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πρόσφατα επανέλαβε τη δέσμευσή του για την ανοικοδόμηση της Νοτρ Νταμ μέσα σε πέντε χρόνια, αν και οι εργασίες βρίσκονται πίσω από το χρονοδιάγραμμα, τόσο λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων τον χειμώνα, όσο και λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Η Παναγία των Παρισίων, γνωστή και ως Νοτρ Νταμ, είναι ο μητροπολιτικός Ρωμαιοκαθολικός ναός της πόλης του Παρισιού και αποτελεί ένα από τα πλέον θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία του λεγόμενου οξυκόρυφου ή γοτθικού ρυθμού. Βρίσκεται στη νησίδα ιλ ντε λα Σιτέ του ποταμού Σηκουάνα, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, ενώ η κατασκευή του ναού άρχισε το 1163.

Με πληροφορίες από ABC, Wikipedia, naftemporiki.gr