Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Ομόνοιας!

2023-12-16

Η πλατεία Ομονοίας φορά τα καλά της φέτος! Ίσως σε αυτό να συμβάλλει ότι και το νέο Μινιόν φωταγωγήθηκε φέτος δίπλα της και ανυπομονεί να το καλοσωρίσει μαζί με τους Αθηναίους με το νέο έτος που έρχεται... Όπως και νάχει η Ομόνοια ξεχωρίζει φέτος!

Το δεύτερο μεγαλύτερο δέντρο του δήμου Αθηναίων βρίσκεται στην πλατεία Ομονοίας, όπου για πρώτη φορά τοποθετήθηκε χριστουγεννιάτικη αγορά με τα απαραίτητα τρόφιμα και δώρα.

Είναι ένας νέος θεσμός του δήμου Αθηναίων που ονομάζεται Χριστουγεννιάτικη Αγορά Ομόνοιας

Με αυτόν τον τρόπο, η ανακαινισμένη πλατεία προστίθεται οργανικά στη χριστουγεννιάτικη βόλτα του Κέντρου – από το Σύνταγμα, που είναι ο σταθερός πρωταγωνιστής των εκδηλώσεων με τη σκηνή, μέσα από το στολισμένο Πανεπιστήμιο και το Στάδιο.

Το "Wishing Night" έχει γίνει πλέον μια αγαπημένη παράδοση της παραμονής των Χριστουγέννων! Στις 24 Δεκεμβρίου μικροί και μεγάλοι θα "φωτίσουν" την πλατεία Κοτζιά με παραδοσιακά βιοδιασπώμενα φαναράκια, που θα ταξιδέψουν στον ουρανό μεταφέροντας τις ευχές μας. 

Αυτή τη μαγική νύχτα των Χριστουγέννων, οι ατμοσφαιρικές μελωδίες θα προέλθουν από το βαν του σταθμού ΑΘΗΝΑ 9.84 που θα «ντύσει» μουσικά την εκδήλωση με επιλογές από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του.

Οι επισκέπτες της πλατείας θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αλμυρές και γλυκές λιχουδιές στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα που θα στηθούν, να κάνουν τα ψώνια τους αλλά και να απολαύσουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην καρδιά της Αθήνας.

Παράλληλα, στις 29 Δεκεμβρίου, σε μια από τις πιο όμορφες στοές του κέντρου, το Moxy arcade, θα γίνει ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι με πολλή μουσική και χορό.

Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, παρουσιάζουν ένα διήμερο γεμάτο τραγούδια και μουσικές με είκοσι μουσικά σχήματα από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, στις 6 & 7 Απριλίου 2024, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με ελεύθερη είσοδο.

Την ομαδική έκθεση "Φύση Πάσχουσα" / "Natura Patiens" θα φιλοξενήσει η Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων (κτήριο Α) από τις 28 Μαρτίου έως τις 26 Μαΐου, η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), σε επιμέλεια της Νίνας Φραγκοπούλου, δρ Θαλάσσιας Βιολογίας και ανεξάρτητης...