Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Ομόνοιας!

2023-12-16

Η πλατεία Ομονοίας φορά τα καλά της φέτος! Ίσως σε αυτό να συμβάλλει ότι και το νέο Μινιόν φωταγωγήθηκε φέτος δίπλα της και ανυπομονεί να το καλοσωρίσει μαζί με τους Αθηναίους με το νέο έτος που έρχεται... Όπως και νάχει η Ομόνοια ξεχωρίζει φέτος!

Το δεύτερο μεγαλύτερο δέντρο του δήμου Αθηναίων βρίσκεται στην πλατεία Ομονοίας, όπου για πρώτη φορά τοποθετήθηκε χριστουγεννιάτικη αγορά με τα απαραίτητα τρόφιμα και δώρα.

Είναι ένας νέος θεσμός του δήμου Αθηναίων που ονομάζεται Χριστουγεννιάτικη Αγορά Ομόνοιας

Με αυτόν τον τρόπο, η ανακαινισμένη πλατεία προστίθεται οργανικά στη χριστουγεννιάτικη βόλτα του Κέντρου – από το Σύνταγμα, που είναι ο σταθερός πρωταγωνιστής των εκδηλώσεων με τη σκηνή, μέσα από το στολισμένο Πανεπιστήμιο και το Στάδιο.

Το "Wishing Night" έχει γίνει πλέον μια αγαπημένη παράδοση της παραμονής των Χριστουγέννων! Στις 24 Δεκεμβρίου μικροί και μεγάλοι θα "φωτίσουν" την πλατεία Κοτζιά με παραδοσιακά βιοδιασπώμενα φαναράκια, που θα ταξιδέψουν στον ουρανό μεταφέροντας τις ευχές μας. 

Αυτή τη μαγική νύχτα των Χριστουγέννων, οι ατμοσφαιρικές μελωδίες θα προέλθουν από το βαν του σταθμού ΑΘΗΝΑ 9.84 που θα «ντύσει» μουσικά την εκδήλωση με επιλογές από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του.

Οι επισκέπτες της πλατείας θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αλμυρές και γλυκές λιχουδιές στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα που θα στηθούν, να κάνουν τα ψώνια τους αλλά και να απολαύσουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην καρδιά της Αθήνας.

Παράλληλα, στις 29 Δεκεμβρίου, σε μια από τις πιο όμορφες στοές του κέντρου, το Moxy arcade, θα γίνει ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι με πολλή μουσική και χορό.

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

▸«Η Πλατεία που κατοικούμε» – Έκθεση φωτογραφίας στο παλιό Bibliothèque
Διάρκεια έκθεσης: 5 έως 18 Ιανουαρίου 2024
Ώρες επίσκεψης: καθημερινές 18.00-21.00, Σαββατοκύριακα 11.00-15.00
Χώρος: παλιό Bibliothèque, Βαλτετσίου και λαμαρίνες γωνία, Πλατεία Εξαρχείων

H Weirdwave, από τις 4 Ιανουαρίου παρουσιάζει στους κινηματογράφους την ταινία Λίμνη Φάλκον της Σαρλότ Λεμπόν, μία νεανική ταινία ενηλικίωσης που συναρπάζει με τη διεισδυτική ματιά της στον τρικυμιώδη και συχνά δυσβάσταχτο ψυχισμό των εφήβων.