H «Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου» παρουσιάζει το ψηφοδέλτιό της

2023-09-05

Το ψηφοδέλτιο με το οποίο θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές θα παρουσιάσει η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αμαρουσίου την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη και ώρα 20:00, στο δημαρχείο Αμαρουσίου.

Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Δράκος (ορκωτός ελεγκτής λογιστής, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ), καθώς και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Θανάσης Τζίμας (μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ).

Ο Κώστας Δράκος Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαρούσι, στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Φοίτησε στο 16ο Δημοτικό, το 6ο Γυμνάσιο και το 5ο Λύκειο Αμαρουσίου. Σπούδασε κιθάρα, θεωρία και αρμονία της μουσικής στο Πνευματικό Κέντρο και το Δημοτικό Ωδείο του Δήμου. Έχει ασχοληθεί με το μπάσκετ (Γ.Σ.Α. και "Αρίων" Αμαρουσίου), τους παραδοσιακούς χορούς και την κολύμβηση (ΟΑΚΑ και Δημοτικό Κολυμβητήριο "Μ. Μανιός" στους συλλόγους "Νηρέας" και "Ολυμπιάς Αμαρουσίου"). Πέτυχε την εισαγωγή του, ανάμεσα στους 10 πρώτους φοιτητές, στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Είναι παντρεμένος. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τον αθλητισμό, την μουσική, το θέατρο. Μιλάει αγγλικά, ισπανικά και γαλλικά. Εργάζεται από το 2012 ως Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής, με εμπειρία στον οικονομικό έλεγχο δήμων, περιφερειών και άλλων δημόσιων φορέων. Είναι κάτοχος των μεταπτυχιακών επαγγελματικών τίτλων πιστοποίησης Ορκωτών Ελεγκτών. Έχει άδεια Λογιστή Α΄ τάξης και είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. Έχει υπάρξει πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης. Είναι μέλος του Τμήματος Οικονομίας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.

«Ύψιστη προτεραιότητα» χαρακτηρίζει η δημοτική Αρχή Κηφισιάς την κοινωνική ευθύνη, καθώς όπως σημειώνει, «αγωνίζεται καθημερινά για τη διασφάλιση της ευημερίας των κατοίκων της πόλης μας» και προσθέτει ότι «σε μια πρωτόγνωρη εποχή, η συνέργεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να επιφέρει οφέλη για την κοινωνία».

«Σχολικό περιβάλλον και εκπαίδευση: μαθησιακή ετοιμότητα, δυσκολίες και άλλες προκλήσεις» θα είναι το θέμα της 4ης συνάντησης της ακαδημίας γονέων «Από το Α έως το Ω» που θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι.

Με εντολή του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος καθαρισμού και αποψίλωσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, ενόψει αντιπυρικής περιόδου.

Ένα ακόμη ΔΩΡΕΑΝ δημοτικό πάρκινγκ ξεκίνησε τη λειτουργία του, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, στο Παλαιό Τέρμα (Λεωφ. Γαλατσίου & Αγίας Γλυκερίας), στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου δημοτικών parking με το σύνθημα «Παρκάρεις Δωρεάν».

Άσκηση επί Χάρτου (Α.Ε.Χ.) Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση τεχνολογικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης, με την κωδική ονομασία «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2024», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4/4/2024 στις 11:30 πμ στο Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης (Νιρβάνα 1 & Αριστοτέλους).