Γεράσιμος Παπαδόπουλος για σεισμό: Αυτά είναι τα ρήγματα που απειλούν την Αττική με ισχυρή δόνηση

2023-10-01

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρεται σήμερα (1.10.2023) ανάρτησή του στα ρήγματα που απειλούν με έναν μεγάλο σεισμό την Αττική.

«Ποια σεισμικά ρήγματα απειλούν την Αττική; Πολλοί ρωτούν. Στο πλαίσιο της Εκστρατείας Αντισεισμικής Ενημέρωσης που κάνουμε από χρόνια, απαντώ, πάντα με ελεγμένα επιστημονικά δεδομένα των τελευταίων περίπου 120 ετών. Ρήγμα Ωρωπού, σεισμός 20-7-1938, πολλές βλάβες, πολλά θύματα. Ρήγματα Αλκυονίδων-Σχίνου-Καπαρελίου, σεισμοί 24/2, 25/2 και 4/3 του 1981», αναφέρει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Πολλές βλάβες και θύματα στην επικεντρική περιοχή, σημαντικές βλάβες στην Αττική. Ρήγμα Φυλής, Πάρνηθα, σεισμός 7-9-1999, πολλές βλάβες, πολλά θύματα στα δυτικά προάστια της Αθήνας», προσθέτει ο σεισμολόγος.

«Υπάρχουν και άλλα ενεργά ρήγματα αλλά δεν διαθέτουμε στοιχεία για το πότε ενεργοποιήθηκαν στο παρελθόν», καταλήγει ο ίδιος.

Στην ανάρτησή του, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος έχει και φωτογραφίες από υπαίθρια ενημέρωση στο ρήγμα της Φυλής.  

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.