Φάληρο: Βρέθηκε γερμανικό αεροσκάφος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στον βυθό της θάλασσας

2024-01-05
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: FACEBOOK | ERIKOS KRANIDIOTIS
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: FACEBOOK | ERIKOS KRANIDIOTIS

Μπροστά σε μια συγκλονιστική ανακάλυψη βρέθηκε μια ομάδα δυτών, σε βάθος 60 μέτρων στον κόλπο του Φαλήρου - Εντόπισε συντρίμμια πολεμικού αεροσκάφους του Β' παγκοσμίου πολέμου

Λίγο πριν το τέλος του 2023, δύτες εντόπισαν ένα χαμένο πολεμικό αεροσκάφος του Β' παγκοσμίου πολέμου στον βυθό της θάλασσας στον κόλπο Φαλήρου.

Τα συντρίμια βρέθηκαν σε βάθος 60 μέτρων, φωτογραφήθηκαν και βιντεοσκοπήθηκαν με λεπτομέρεια κατά τη διάρκεια έρευνας πεδίου στην ευρύτερη περιοχή του Φαλήρου από μέλη των ομάδων δυτών Addicted2H2O και Diver's Corner. Αρχικά δυο από τους δύτες παρέμειναν στο ναυάγιο για 35 λεπτά, καταγράφοντας τα συντρίμμια. Αργότερα συμμετείχαν δυο ακόμη δύτες και η εξερεύνηση συνεχίστηκε από κοινού. Τα ίχνη που βρέθηκαν ήταν η κύρια άτρακτος και η ουρά, ένα φτερό και διάσπαρτα μικρότερα κομμάτια. Όπως αναφέρουν οι δύτες, είναι πιθανό τα συντρίμμια να βρέθηκαν σε αυτό το σημείο αφού πρώτα παγιδεύτηκαν στα δίχτυα κάποιας τράτας και σύρθηκαν μέχρι εκεί. Σε τμήματα των συντριμμιών μάλιστα, βρέθηκαν υπολείμματα από δίχτυα.

Σύμφωνα με την πρώτη ανάλυση των στοιχείων από τον δύτη και ιστορικό Δημήτρη Γκαλών, πιθανότατα πρόκειται για το μεταγωγικό αεροσκάφος με αριθμό ατράκτου 7089, το οποίο συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση του στις 28 Νοεμβρίου 1943. 

Πηγή: noupou.gr