Ευτυχία Μοράκου : Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας Σύγχρονη Πόλη - Στέφανος Γατσούλης

2023-09-04

Η Ευτυχία Μοράκου είναι γέννημα - θρέμμα Φιλαδελφιώτισσα. Είναι παντρεμένη με δύο παιδιά.  Σπούδασε κλασσική φιλολογία στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.Τα τελευταία 13 χρόνια παραδίδει ιδιαίτερα φιλολογικά μαθήματα και εργάζεται σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης.

Κατοικεί στη συνοικία Απομάχων της Νέας Φιλαδέλφειας, μια περιοχή παραμελημένη από τις δημοτικές αρχές, αφού τα προβλήματα είναι πολλά και διαχρονικά. 

 Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν τη διάδοση και διάσωση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς οι γονείς της κατάγονται από τον μαρτυρικό Πόντο και τη Μάνη αντίστοιχα. Συμμετέχει σε πολιτιστικούς συλλόγους που εργάζονται γι'αυτόν τον σκοπό (Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης, Ένωση Απανταχού Μανιατών).

Η παράδοση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας ενός έθνους, γι' αυτό φροντίζει να τη μεταλαμπαδεύει στις δύο κόρες της. Αξίες που αποτελούν στάση ζωής είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και η ανιδιοτελής -χωρίς ανταλλάγματα- προσφορά. Στην απόφασή της να ασχοληθεί με τα κοινά, καταλυτικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πλαισιώνεται από ανθρώπους που ζουν και συμπεριφέρονται με γνώμονα την ηθική,την τιμιότητα και την ανθρωπιά.

Από ανθρώπους εργατικούς με θέληση και διάθεση να προσφέρουν ανιδιοτελώς. Ανθρώπους με ικανότητες οργάνωσης, διαχείρισης και διοίκησης. Τα στοιχεία αυτά χαρακτηρίζουν τον κύριο Στέφανο Γατσούλη, αφού είναι επιτυχημένος ιατρός, επιχειρηματίας και οικογενειάχης. Κυρίως όμως, εντάχθηκε στον Συνδυασμό " Σύγχρονη Πόλη" γιατί ως πολίτης της Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας παρατηρεί και βιώνει προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα όλων μας. 

Στη συνοικία Απομάχων όπου κατοικεί, αντιμετωπίζει προβλήματα καθαριότητας, ασφάλειας και συντήρησης των παιδικών χαρών, ασφάλειας στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και ιδιαίτερα ατόμων με κινητικά προβλήματα. 

 Θέλει να ευχαριστήσει δημόσια τον κύριο Γατσούλη για την τιμητική πρόσκληση να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Σύγχρονης Πόλης!  Σίγουρα αξίζει να την στηρίξετε με την ψήφο σας ώστε να μετατραπεί η Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα σε μια πόλη βιώσιμη, λειτουργική και ανθρώπινη για τους κατοίκους αλλά και μια πόλη " κόσμημα"- πρότυπο που θα αποτελέσει πόλο έλξης για όλους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.

«Ύψιστη προτεραιότητα» χαρακτηρίζει η δημοτική Αρχή Κηφισιάς την κοινωνική ευθύνη, καθώς όπως σημειώνει, «αγωνίζεται καθημερινά για τη διασφάλιση της ευημερίας των κατοίκων της πόλης μας» και προσθέτει ότι «σε μια πρωτόγνωρη εποχή, η συνέργεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να επιφέρει οφέλη για την κοινωνία».

«Σχολικό περιβάλλον και εκπαίδευση: μαθησιακή ετοιμότητα, δυσκολίες και άλλες προκλήσεις» θα είναι το θέμα της 4ης συνάντησης της ακαδημίας γονέων «Από το Α έως το Ω» που θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι.

Με εντολή του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος καθαρισμού και αποψίλωσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, ενόψει αντιπυρικής περιόδου.

Ένα ακόμη ΔΩΡΕΑΝ δημοτικό πάρκινγκ ξεκίνησε τη λειτουργία του, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, στο Παλαιό Τέρμα (Λεωφ. Γαλατσίου & Αγίας Γλυκερίας), στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου δημοτικών parking με το σύνθημα «Παρκάρεις Δωρεάν».