Εκτόξευση τιμών στις λαϊκές λόγω... POS!

2024-01-05

Οι πωλητές των λαϊκών αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα των POS και διαμαρτύρονται καθώς 150 ευρώ τον μήνα βγαίνουν από το ταμείο τους και πάνε στην τραπεζική προμήθεια.

Η υποχρεωτική χρήση των POS από τους πωλητές των λαϊκών αγορών θα φέρει πιθανότατα νέο κύμα ακρίβειας σε φρούτα και λαχανικά καθώς οι πωλητές θα μετακυλίσουν το κόστος της τραπεζικής προμήθειας στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, επιχειρηματίες που είχαν προμηθευτεί POS πριν γίνει υποχρεωτικό, αναφέρουν ότι δεν εξυπηρετεί τις μικρού ύψους συναλλαγές. Στο απόηχο της τρίτης μέρας εφαρμογής της υποχρεωτικής χρήσης των POS στις λαϊκές αγορές αρκετοί πωλητές δεν έχουν προμηθευτεί ακόμα την συσκευή. Οι χρεώσεις των συναλλαγών από τις τράπεζες ενοχλεί τους πωλητές που λένε ότι είναι ασύμφορη. 

Η προμήθεια των τραπεζών

Τράπεζα Πειραιώς: Κυμαίνεται από 0,80% έως 1%, ανάλογα με τη συμφωνία που έχει η επιχείρηση.

Εθνική Τράπεζα: Η προμήθεια ανά συναλλαγή με την χρήση του POS φτάνει έως το 1%

Eurobank: Η προμήθεια σε κάθε συναλλαγή φτάνει το 1,25%.

Alpha Bank: Το κόστος ανά συναλλαγή είναι στο 0,70%.

Η τιμολόγηση μπορεί να διαμορφώνεται και κατόπιν συμφωνίας με την επιχείρηση.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».