Δήμος Κηφισιάς: Εναέρια επιτήρηση με drone και συστήματα πυρανίχνευσης 24 ώρες το 24ωρο για φωτιές

2023-08-30

Ο Δήμος Κηφισιάς επιστρατεύει την τεχνολογία προκειμένου να προστατεύσει, όσον είναι δυνατό πιο αποτελεσματικά, τις ανθρώπινες ζωές, τις περιουσίες των δημοτών και το περιβάλλον από τις φωτιές.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Κηφισιάς, «το πρόγραμμα πυρανίχνευσης με ειδικούς αισθητήρες ανιχνευτές καπνού από φωτιά σε σημεία του δάσους Φασίδερι μέσω του προγράμματος SPARCs επεκτείνεται, με πρόγραμμα εναέριας επιτήρησης με χρήση θερμικών καμερών και υψηλής μεγέθυνσης οπτικών φορτίων έως 120 μέτρα (αλλά και περισσότερο μετά από σχετική άδεια), 24 ώρες το 24ωρο, πάνω από δασικές εκτάσεις του Δήμου μας (όχι από σπίτια), καθώς και σε όμορους ορεινούς όγκους.

Το πρόγραμμα εναέριας επιτήρησης του Δήμου Κηφισιάς έχει ξεκινήσει από τις αρχές Αυγούστου και θα ισχύσει έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενισχύοντας την πρωτοβουλία συμπολιτών μας που εφαρμόζεται ήδη και τους οποίους συγχαίρουμε και ευχαριστούμε για τη προσφορά τους.

Στη έδρα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς έχει οργανωθεί ένα Επιτελείο Συντονισμού που είναι σε συνεχή επαφή με την Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία, τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νικήτα Κόκκαλη.

Το drone που επιχειρεί είναι τελευταίας τεχνολογίας και καλύπτει όλη την έκταση του Δήμου. H εταιρεία που επιλέχθηκε διαθέτει πιστοποιημένους χειριστές από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας στον χειρισμό drone σε όλες τις κατηγορίες. Διαθέτει επίσης τη σχετική άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προκειμένου να εκτελέσει πτήσεις σε νευραλγικά σημεία του δήμου μας, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των πτήσεων και του προσωπικού και στόχο τη συνολική προστασία των πολύτιμων πράσινων εκτάσεών μας.

Μετά τη λήξη του προγράμματος ο Δήμος Κηφισιάς θα αξιολογήσει την αποτελεσματικότητά του και θα εξετάσει το ενδεχόμενο της ενσωμάτωσης αντίστοιχων πρακτικών σε μόνιμη βάση διεκδικώντας αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις.

Ο Δήμος μας συνεχώς διεκδικεί προγράμματα για παρεμβάσεις πρόληψης και προστασίας των δασικών εκτάσεων του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό έχει πετύχει την ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με τίτλο: «Αστική Αναζωογόνηση του Δήμου Κηφισιάς» (2.447.946,00€), όπου τμήμα του έργου αφορά σε προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ανίχνευσης και διαχείρισης δασικών πυρκαγιών ποσού 250.000 ευρώ», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς. 

Στην περιοχή του Αγίου Σώστη μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής. Παρεμβάσεις έκαναν, επίσης, ο Γιώργος Ντούνη, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα και ο Γιώργος Παπαβασιλείου, υποψήφιος...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα, στο δημαρχείο Πειραιά, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη μας.