CONNECT MAROUSSI: Φεστιβάλ Νεολαίας 2023 από το Δήμο Αμαρουσίου

2023-09-05

Ο Δήμος Αμαρουσίου μέσω του Γραφείου Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού διοργανώνουν το Φεστιβάλ Νεολαίας 2023, με τίτλο: "CONNECT MAROUSSI", το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου από τις 19:00 έως τις 23:30, στην Πλατεία Αγίας Λαύρας στο Μαρούσι.

Στόχος του Φεστιβάλ Νεολαίας είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των νέων, η ενίσχυση της συμμετοχής τους στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων που τους αφορούν και η προώθηση της ιδιότητας τους ως ενεργοί πολίτες. Θα λάβουν χώρα οι διαδραστικές ενότητες: Περιβάλλον, Εθελοντισμός, Forum Νέων, Πρόληψη, Αθλητισμός, κ.α.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους νέους της πόλης για ευρεία συμμετοχή.

«Το Φεστιβάλ Νεολαίας στην πόλη μας, μας δίνει την ευκαιρία να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να συμμετέχουμε σε πολιτιστικά δρώμενα, αλλά και να ψυχαγωγηθούμε με το πλούσιο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν καταξιωμένοι ερμηνευτές. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι. Σας περιμένουμε!
Στο πλαίσιο των Φεστιβάλ, την ευθύνη της διοργάνωσης του οποίου έχει η Εντεταλμένη Σύμβουλος Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού Φανή Λέκκα, το δικό τους δυναμικό παρών θα δώσουν οργανώσεις, ομάδες και φορείς της πόλης και ευρύτερα.
Οι παριστάμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις και το έργο τους, ενώ θα έχουν επίσης την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε διαδραστικά δρώμενα, όπως DIY Workshop με επαναχρησιμοποιημένα υφάσματα, κ.α.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ είναι η συμμετοχή της εκρηκτικής και μιας από τις πιο επιτυχημένες popstars της χώρας Κατερίνας Στικούδη, που παρουσιάζει ένα μοναδικό οπτικοακουστικό show, με εντυπωσιακά κουστούμια και χορογραφίες, πάνω σε γνωστές της και όχι μόνο viral επιτυχίες.
Επίσης, συμμετέχει ο εμπνευσμένος από τη δυτική R&B σκηνή, που συνδυάζει άψογα το τραγούδι, το χορό, αλλά και τη υποκριτική Βασίλης Ηλιάδης.
Στο show του Βασίλη Ηλιάδη θα εμφανιστεί ως guest o MC και rapper Tyler Jackson, που θα ερμηνεύσει γνωστές αγγλόφωνες επιτυχίες.
Ο Έλληνας DJ και παραγωγός, COYOT και ο DJ και γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Πέτρος Τριανταφύλλου στα DJ SET βάζουν την καλλιτεχνική τους σφραγίδα για μια μοναδική μουσική εμπειρία! 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.

«Ύψιστη προτεραιότητα» χαρακτηρίζει η δημοτική Αρχή Κηφισιάς την κοινωνική ευθύνη, καθώς όπως σημειώνει, «αγωνίζεται καθημερινά για τη διασφάλιση της ευημερίας των κατοίκων της πόλης μας» και προσθέτει ότι «σε μια πρωτόγνωρη εποχή, η συνέργεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να επιφέρει οφέλη για την κοινωνία».

«Σχολικό περιβάλλον και εκπαίδευση: μαθησιακή ετοιμότητα, δυσκολίες και άλλες προκλήσεις» θα είναι το θέμα της 4ης συνάντησης της ακαδημίας γονέων «Από το Α έως το Ω» που θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι.

Με εντολή του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος καθαρισμού και αποψίλωσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, ενόψει αντιπυρικής περιόδου.

Ένα ακόμη ΔΩΡΕΑΝ δημοτικό πάρκινγκ ξεκίνησε τη λειτουργία του, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, στο Παλαιό Τέρμα (Λεωφ. Γαλατσίου & Αγίας Γλυκερίας), στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου δημοτικών parking με το σύνθημα «Παρκάρεις Δωρεάν».