750 νέες κάμερες στην Αττική για κυκλοφοριακό και εγκληματικότητα

2023-10-02

Συνολικά 1.174 πρόστιμα βεβαιώθηκαν από την Τροχαία σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Αττική το διάστημα 27 – 30 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του νέου ολιστικού σχεδίου ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας.

Αυτή τη φορά, οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε Άλιμο και Αγία Βαρβάρα, με σκοπό την αντιμετώπιση αυτοσχέδιων παράνομων αγώνων, την ηχορύπανση που προκαλείται από εξατμίσεις και ηχητικά συστήματα, καθώς και άλλες επικίνδυνες παραβάσεις, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

Σε αυτό το πλαίσιο, το αρχηγείο της Αστυνομίας πρόκειται μέσα στις επόμενες μέρες να ολοκληρώσει την έρευνα για τα σημεία στο κέντρο αλλά και σε άλλες προβληματικές ζώνες της πρωτεύουσας, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία τοποθέτησης περίπου 750 ηλεκτρονικών «ματιών» / καμερών, σύμφωνα με τον τελικό σχεδιασμό.

Παράλληλα, η ηγεσία προσπαθεί να ξεπεράσει τα νομικά αλλά και τα χρηματοδοτικά «αγκάθια» για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος. Στόχο αποτελεί η αποπεράτωση μεγάλου μέρους του πρότζεκτ έως τέλος του τρέχοντος έτους, το οποίο θα αφορά τη διαδικτυακή εικόνα από ψηλά ενός μεγάλου μέρους της πόλης, είτε από τις σταθερές κάμερες, είτε drones που θα πετούν και θα μεταφέρουν δεδομένα.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.