Τέχνες & Πολιτισμός

Τέχνες & Πολιτισμός

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο της νέας περιοδικής έκθεσης «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» που ανοίγει για το κοινό σήμερα Σάββατο 26 Μαΐου 2018, προγραμματίζει σειρά εργαστηρίων πειραματικής αρχαιολογίας με διαφορετικές θεματικές.

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις» την Παρασκευή 25 Μαΐου θα παρουσιαστεί μια ανοιξιάτικη μουσική «βόλτα», «JazzStroll in Kipseli», με αγαπημένες μελωδίες της τζαζ από ένα εκρηκτικό δίδυμο, τον Γιώργο Ψυχογιό και τη Ναταλία Ρασούλη.

Μία μεγάλη συναυλία με τους Scorpions και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της Αθήνας στις 16 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο. Στη συναυλία θα ακουστούν διασκευές της μουσικής της διάσημης μπάντας υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή.

Σήμερα και αύριο Πέμπτη, από τις 9:00 έως τις 13:00, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, η παρουσίαση του έργου των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «To παιδί, η πόλη και τα μνημεία», τη σχολική χρονιά 2017-18.

Ραντεβού και πάλι στο Κηποθέατρο Παπάγου την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 για την μεγάλη συναυλία- θεσμός του Μιχάλη Χατζηγιάννη, που θα μας χαρίσει πολλές μελωδικές όμορφες στιγμές και έντονη διάθεση για να υποδεχτούμε και φέτος «το καλοκαίρι μας».

Λεηλατημένος από τυμβωρύχους τα τελευταία 40 χρόνια, ανακαλύφθηκε -σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ- ο τάφος του Διαγόρα του Ρόδιου κοντά στην Μαρμαρίδα, σε ύψωμα της περιοχής Τουργκούτρεϊς.