Ζέρβας: η πόλη παίρνει πίσω την Πλατεία Αγίας Σοφίας με “μετρό και αρχαία”

2023-10-05

Για την Πλατεία Αγίας Σοφίας και το νέο Μετρό Θεσσαλονίκης μίλησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά την εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου του μετρό Θεσσαλονίκης:

«Άλλη μια σημαντική ημέρα, που επιβεβαιώνει την πρόοδο και την προοπτική της πόλης μας. Οι Θεσσαλονικείς παίρνουμε πίσω την πλατεία Αγίας Σοφίας, έναν χώρο τον οποίο είχαμε στερηθεί για δεκαπέντε χρόνια, καθώς παρέμενε κρυμμένος πίσω από λαμαρίνες.

Η αναβαθμισμένη πλατεία Αγίας Σοφίας, όπου η αρχή 'και μετρό και αρχαία' γίνεται πράξη, όπου οι προτομές των Μακεδονομάχων καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στον φυσικό τους χώρο κι όπου μια σύγχρονη παιδική χαρά λειτουργεί ως τόπος συνάντησης για τη γειτονιά, αντανακλά την αντίληψή μας για τον δημόσιο χώρο.

Πλατεία Αγίας Σοφίας - Μετρό Θεσσαλονίκης - Πηγή: Δήμος Θεσσαλονίκης
Πλατεία Αγίας Σοφίας - Μετρό Θεσσαλονίκης - Πηγή: Δήμος Θεσσαλονίκης

Σήμερα όμως υπογράφεται και η σύμβαση για τη διαχείριση, τη συντήρηση και τη λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης, μια αναμφίβολα θετική εξέλιξη, που επαναφέρει όμως το ερώτημα για το ποια θα είναι η ακριβής ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του μετρό», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.