Ξεκινούν να μαζεύουν τα σκουπίδια - έντονο το πρόβλημα

2018-06-19

Ξεκινήσανε με μεγάλες προσπάθειες να μαζεύουν τα σκουπίδια σιγά σιγά και στα Πατήσια, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε και που είναι από τον σταθμό του Αγίου Ελευθερίου. 

Όπως είδαμε πρόκειται για συντονισμένες ενέργειες αφού με το που αδειάσουν οι κάδοι απορριμάτων αμέσως τα συνεργεία του δήμου σκουπίζουν τον δρόμο.

Ο δρόμος συγκομιδής όμως είναι μεγάλος καθώς τα σκουπίδια στην κυριολεξία έχουν ξεχειλίσει και ο δήμος Αθηναίων κάνει ότι είναι εφικτό.

Στην Αθήνα η εικόνα δείχνει να βελτιώνεται, καθώς από σήμερα το πρωί σημαντικός αριθμός απορριμματοφόρων άδειασε στον ΧΥΤΑ. 

Ωστόσο όπως δήλωσε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Μπρούλιας «το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει κυρίως στις γειτονιές της πρωτεύουσας αφού οι υπηρεσίες δίνουν έμφαση στα τουριστικά και εμπορικά σημεία της πόλης όπου παράγονται και τα περισσότερα απορρίμματα». Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Μπρούλια «από την στιγμή που ο ΧΥΤΑ ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά η Αθήνα χρειάζεται 3 με 5 μέρες για να επανέλθει στην ομαλότητα καθώς θα πρέπει να μαζευτούν και τα ογκώδη αντικείμενα από τους δρόμους». 

To ρήγμα στο ΧΥΤΑ 

Το ρήγμα που προκλήθηκε από τις βροχές του προπερασμένου Σαββατοκύριακου ανέδειξε τις κακοτεχνίες που έχουν γίνει στις εργασίες επέκτασης του υπάρχοντος ΧΥΤΑ της Φυλής. Στο σημείο επέκτασης του ΧΥΤΑ τα σκουπίδια ξεπερνούν σε ύψος μια τετραώροφη πολυκατοικία με πλάτος πολλών στρεμμάτων γεγονός που ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους στο ενδεχόμενο αυτό το οικοδόμημα να καταρρεύσει.

Από σήμερα το πρωί ο ΧΥΤΑ ξεκίνησε να δέχεται δειλά - δειλά κάποιον αριθμό απορριμματοφόρων πέραν των οχημάτων του που δέχεται από τα πολτοποιημένα σκουπίδια από τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Σχιστού αλλά και από το εργοστάσιο επεξεργασίας που βρίσκεται και αυτό στη Φυλή, δίπλα στον παλαιό ΧΥΤΑ.

Μια απλή αλλαγή στα νύχια σας μπορεί να σας αλλάξει στη στιγμή τη διάθεση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες αγαπούν τόσο το μανικιούρ, το οποίο παράλληλα χαρίζει μια περιποιημένη και προσεγμένη εμφάνιση στην κάθε γυναίκα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics υποστηρίζει ότι αφού έχουμε πιει μια μικρή ποσότητα καφέ καταναλώνουμε 10% λιγότερη ποσότητα τροφής στο πρωινό μας γεύμα.