Ξεκινάει η 2η ψηφιακή μετάβαση της TV

2020-05-06

Με καθυστέρηση έξι τουλάχιστον μηνών υπογράφηκε από τους Κ. Πιερρακάκη και Στ. Πέτσα η υπουργική απόφαση του νέου ψηφιακού χάρτη συχνοτήτων με τον οποίο οι δυο πάροχοι δικτύου ΕΡΤ και Digea οφείλουν να μετακινηθούν στο φάσμα των συχνοτήτων κάτω από την 50η στα UHF.

Οι συχνότητες που θα πρέπει να απελευθερώσουν οι δυο πλατφόρμες ψηφιακού σήματος αλλά και οι Επικοινωνίες του στρατού, από την 50η ως και την 59η είναι το λεγόμενο Ψηφιακό Μέρισμα ΙΙ που πρέπει να δοθεί στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη των δικτύτων νέας γενιάς, δηλαδή του 5G. Υποθετικά το φάσμα των 700 MHz θα δινόταν οριστικά ως το τέλος του 2020 αλλά υπάρχει καθυστέρηση για την μετακίνηση της ψηφιακής τηλεόρασης. Οι δυο πάροχοι δικτύου είχαν λάβει το προσχέδιο του νέου ψηφιακού χάρτη ένα μήνα πριν την πανδημία και είχαν κάνει τις παρατηρήσεις τους.

Ο νέος ψηφιακός χάρτης οδηγεί σε μετακίνηση όλων των συχνοτήτων για όλους τους σταθμούς σε χρονικό διάστημα έξι μηνών. Η αρχή της μετακίνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει από τα Δωδεκάνησα και τον Έβρο. 

Για τους τηλεθεατές σημαίνει πως θα πρέπει να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις νέες συχνότητες που θα ανακοινώσουν η ΕΡΤ και η Digea. 

typologies.gr

Ανοχύρωτη παραμένει η Αττική σε ενδεχόμενο πλυμμήρας με ορατό τον κίνδυνο σε περίπτωση ακραίας καταιγίδας να «βυθιστούν» μεγαλα τμήματα πολλών δήμων του λεκανοπεδίου επηρεαζόμενων από τον Κηφισό, ο οποίος είναι ο κύριος αποδέκτης των υδάτων της πρωτεύουσας.

Το δικό του πάρκο σκύλων απέκτησε ο δήμος Γλυφάδας, στην οδό Σερρών στην Άνω Γλυφάδα και δίπλα στο «μπαλκόνι με θέα». Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πάρκο, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα ακολουθήσουν κι άλλα, από το βουνό μέχρι την παραλία.

Αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε μία περίοδο που ανέδειξε με «ηχηρό» τρόπο τον κομβικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στις ζωές των πολιτών.

Γ. Πατούλης: «Κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά μετά από πολλά χρόνια εκσυγχρονίζονται και γίνονται πιο λειτουργικοί και πιο ασφαλείς για τους κατοίκους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας»

"Αθήνα Ψηλά" δεν είναι μόνο ένα σύνθημα είναι ο στόχος μας, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ και εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, Νίκη Αραμπατζή.