Ξεκινάει η 2η ψηφιακή μετάβαση της TV

2020-05-06

Με καθυστέρηση έξι τουλάχιστον μηνών υπογράφηκε από τους Κ. Πιερρακάκη και Στ. Πέτσα η υπουργική απόφαση του νέου ψηφιακού χάρτη συχνοτήτων με τον οποίο οι δυο πάροχοι δικτύου ΕΡΤ και Digea οφείλουν να μετακινηθούν στο φάσμα των συχνοτήτων κάτω από την 50η στα UHF.

Οι συχνότητες που θα πρέπει να απελευθερώσουν οι δυο πλατφόρμες ψηφιακού σήματος αλλά και οι Επικοινωνίες του στρατού, από την 50η ως και την 59η είναι το λεγόμενο Ψηφιακό Μέρισμα ΙΙ που πρέπει να δοθεί στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη των δικτύτων νέας γενιάς, δηλαδή του 5G. Υποθετικά το φάσμα των 700 MHz θα δινόταν οριστικά ως το τέλος του 2020 αλλά υπάρχει καθυστέρηση για την μετακίνηση της ψηφιακής τηλεόρασης. Οι δυο πάροχοι δικτύου είχαν λάβει το προσχέδιο του νέου ψηφιακού χάρτη ένα μήνα πριν την πανδημία και είχαν κάνει τις παρατηρήσεις τους.

Ο νέος ψηφιακός χάρτης οδηγεί σε μετακίνηση όλων των συχνοτήτων για όλους τους σταθμούς σε χρονικό διάστημα έξι μηνών. Η αρχή της μετακίνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει από τα Δωδεκάνησα και τον Έβρο. 

Για τους τηλεθεατές σημαίνει πως θα πρέπει να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις νέες συχνότητες που θα ανακοινώσουν η ΕΡΤ και η Digea. 

typologies.gr

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.