Βράδυ, Αθήνα, σε υψώματα και λόφους

2018-08-18

Είναι γνωστό ότι η Αθήνα έχει το δικό της μικροκλίμα. Όντας ερωτευμένη με το τσιμέντο, κάθε καλοκαίρι βράζει από τη ζέστη και τον σκληρό ήλιο, ενώ το βράδυ αντανακλά τη θέρμη στις γυμνές από πράσινο ταράτσες και τους δρόμους. 

Τις μέρες αυτές, οι λύσεις είναι δύο. Ή κάνεις σχέση με το αιρ κοντίσιον, ή παίρνεις ποτά, φαγητά ή τίποτα, μόνο παρέα, και να πας σε κάποιο όμορφο, δροσερό ύψωμα με θέα. Έτσι απλά και όμορφα. Εξάλλου το ανεκτίμητο του αθηναϊκού κέντρου είναι ότι μπορείς να το περπατήσεις σχεδόν όλο, απ' άκρη σ' άκρη, το πολύ σε μία ώρα, ενώ έχει αρκετά ψηλά σημεία με μπόλικο πράσινο.

Τα πιο αγαπημένα είναι ο λόφος του Φιλοπάππου και ο λόφος του Λυκαβηττού. Υπάρχουν βέβαια πολλά σημεία. Τα βραχάκια της Ακρόπολης, ο λόφος του Στρέφη, ο Υμηττός, τα Τουρκοβούνια, λόφος Σκουζέ, Αρδητός και άλλοι μικρότεροι λόφοι. Εκεί θα αράξεις με την καλύτερη θέα της Αθήνας, τη βραδινή, θα συζητήσεις, θα πιεις τις περιπτερόμπιρες, θα ακούσεις μουσικές, ενώ είναι βέβαιο ότι δεν θα είσαι μόνος σου, αφού δεν είναι λίγοι οι ρομαντικοί και οι πρακτικοί που μαζεύονται εκεί.

Το καλύτερο είναι ότι μπορείς να βρεις πολλές καβάτζες για να είσαι πιο πριβέ, με κάποια προσοχή στο ανεβοκατέβασμα. Αν ξεκουνηθείς, η Αθήνα προσφέρει απλόχερα ακόμη και τις δύσκολες μέρες, αρκεί να την γνωρίζεις. 

Πηγή - διαβάστε περισσότερα : του Θανάση Καρατζά athensvoice.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.