Βουλή: 153 «όχι» στην πρόταση μομφής της ΝΔ-127 «Ναι» από αντιπολίτευση & Δ.Καμμένο

2018-06-16

Με 153 «όχι» της κυβερνητικής πλειοψηφίας (πλην του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, o οποίος διεγράφη από τους ΑΝΕΛ) απορρίφθηκε από τη Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης 

που υπέβαλαν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και 75 Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής, την περασμένη Πέμπτη.

Μετά από τριήμερη συζήτηση που κινήθηκε σε ιδιαίτερα οξείς τόνους και στιγματίστηκε από το κάλεσμα του χρυσαυγίτη βουλευτή Μπαρμπαρούση στο στρατό να προχωρήσει σε πραξικόπημα , τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήταν:

ΟΧΙ: 153 (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ)

ΝΑΙ: 127 (ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΧΑ, Το Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιώργος Κατσιαντώνης, Στάθης Παναγούλης, Νίκος Μίχος και Δημήτρης Κουκούτσης και ο πρώην, πλέον, βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος).

ΑΠΟΝΤΕΣ: 20 (Οι 15 βουλευτές του ΚΚΕ, ο βουλευτής της ΧΑ Ιωάννης Σαχινίδης και οι ανεξάρτητοι Κατερίνα Παπακώστα, Χάρης Θεοχάρης, Νίκος Νικολόπουλος και Κ. Μπαρμπαρούσης που αναζητείται από την Αστυνομία).

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.