Βουλή: 153 «όχι» στην πρόταση μομφής της ΝΔ-127 «Ναι» από αντιπολίτευση & Δ.Καμμένο

2018-06-16

Με 153 «όχι» της κυβερνητικής πλειοψηφίας (πλην του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, o οποίος διεγράφη από τους ΑΝΕΛ) απορρίφθηκε από τη Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης 

που υπέβαλαν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και 75 Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής, την περασμένη Πέμπτη.

Μετά από τριήμερη συζήτηση που κινήθηκε σε ιδιαίτερα οξείς τόνους και στιγματίστηκε από το κάλεσμα του χρυσαυγίτη βουλευτή Μπαρμπαρούση στο στρατό να προχωρήσει σε πραξικόπημα , τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήταν:

ΟΧΙ: 153 (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ)

ΝΑΙ: 127 (ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΧΑ, Το Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιώργος Κατσιαντώνης, Στάθης Παναγούλης, Νίκος Μίχος και Δημήτρης Κουκούτσης και ο πρώην, πλέον, βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος).

ΑΠΟΝΤΕΣ: 20 (Οι 15 βουλευτές του ΚΚΕ, ο βουλευτής της ΧΑ Ιωάννης Σαχινίδης και οι ανεξάρτητοι Κατερίνα Παπακώστα, Χάρης Θεοχάρης, Νίκος Νικολόπουλος και Κ. Μπαρμπαρούσης που αναζητείται από την Αστυνομία).

Κοκκινίζει το θερμόμετρο της επιχειρηματικής σύγκρουσης στην ακτοπλοΐα με αφορμή τη δρομολόγηση από την προηγούμενη Κυριακή το μεσημέρι του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Μykonos Palace» των Μινωικών Γραμμών στη γραμμή Πειραιάς - Χανιά, όπου δραστηριοποιείται η κοινοπραξία ΑΝΕΚ-Attica, με τον διευθύνοντα σύμβουλο των Μινωικών Αντώνη Μανιαδάκη να...

Σημαντικά νέα μας έρχονται από το πρόσφατο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τη Χειρουργική της Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Νόσων αναφορικά με την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των συνοδών νοσημάτων αυτής.