Βόλτα στην παλιά Αθήνα μέσω Καστέλλας με το παλιό μπλε λεωφορείο

2018-04-01

Την ευκαιρία στους κατοίκους του Πειραιά έδωσε ο ΗΛΠΑΠ να επισκεφθούν το αμαξοστάσιο στην Καστέλλα και να θυμηθούν τα παλιά οχήματα που μετέφεραν τους επιβάτες σε Αθήνα - Πειραιά.

Από τους εκατοντάδες επισκέπτες που βρέθηκαν στο αμαξοστάσιο λίγοι ήταν οι τυχεροί που απόλαυσαν τη διαδρομή Καστέλλα -Πασαλιμάνι λόγω της μικρής χωρητικότητας. Ωστόσο, όλοι είχαν την ευκαιρία να εισέλθουν στο εσωτερικό των οχημάτων και να δουν από κοντά τις θέσεις που κάθονταν οι επιβάτες και οι εισπράκτορες, να παρατηρήσουν τα μεγάλα τιμόνια, το γεγονός ότι οι θέσεις ήταν σειδερένιες καθώς και τα διαφορετικού τύπου παράθυρα και τις χειρολαβές

Πηγή: https://www.huffingtonpost.gr/

Η φυσιογνωμία της πασίγνωστη, η "αφελής" του ελληνικού κινηματογράφου -το κορίτσι "κλόουν"- όπως την χαρακτήριζαν εξαιτίας των επιφανειακών ρόλων που συνήθιζε να παίζει, όχι μόνο αφελής δεν ήταν αλλά υπήρξε άνθρωπος ασυμβίβαστος, με συνεχείς αναζητήσεις που μέσα από τα ποιήματα της στιγμάτισε μία εποχή.

Το «λουκέτο» αποδείχτηκε προσωρινό για το ιστορικό κτίριο της οδού Ακαδημίας, έδρα του πρώτου λυρικού θεάτρου της χώρας, που φιλοξένησε σπουδαίες παραστάσεις όπερας αλλά και όλα τα έργα της αθηναϊκής οπερέτας.

Γυρίζοντας κάποια -αρκετά μάλλον- χρόνια πίσω, ο Γιώργος Ζαμπέτας περνούσε για μία ακόμα ημέρα την πόρτα στα στούντιο της Columbia. Ηχογραφούσε τότε έναν από τους δίσκους του, διαδικασία η οποία συνήθως απαιτούσε μέρες. Ίσως και μήνα ολόκληρο...