Τρία πράγματα που πρέπει να αποφεύγουμε να καθαρίζουμε με ξίδι

2018-08-25

Το ξίδι είναι ένα από τα υλικά της κουζίνας που χρησιμοποιούμε συχνά και για καθαριότητα.

Παρά τις πολύ καλές καθαριστικές του ιδιότητες, πολλοί δεν γνωρίζουν ότι το ξίδι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις επιφάνειες γιατί μπορεί να τις βλάψει.

Δείτε τρία πράγματα, για παράδειγμα, που θα ήταν καλό να αποφύγετε να καθαρίσετε με ξίδι...

  1. Πάγκους από γρανίτη ή μάρμαρο. Το οξύ το ξιδιού μπορεί να χαράξει τέτοιες επιφάνειες. Με λίγο υγρό πιάτων και ζεστό νερό μπορούμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά.
  2. Ξύλινα πατώματα, γιατί το ξίδι τείνει ορισμένες φορές να παραμένει πάνω στο ξύλινο πάτωμα και να μην αποδίδει σωστά στον καθαρισμό του.
  3. Το σίδερο για τα ρούχα γιατί μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην αποτελεσματικότητά του. Καλύτερα να ακολουθούμε τις οδηγίες που συνοδεύουν τη συσκευή αυτή.

newsbeast.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.