Τρεις ανακοινώσεις σε τρεις διαφορετικές πόλεις για τρεις ανακαλύψεις θα γίνουν ταυτόχρονα σήμερα!

2017-10-16

Τρεις συνεντεύξεις Τύπου θα γίνουν σήμερα, Δευτέρα, το απόγευμα, στις 17:00 ώρα Ελλάδας, στην Ουάσιγκτον, στο Λονδίνο και στο Γκάρτσινγκ της Γερμανίας, στις οποίες θα γίνουν ταυτόχρονες ανακοινώσεις νέων σημαντικών ανακαλύψεων στο πεδίο της αστρονομίας και της αστροφυσικής.

Το μόνο που έγινε γνωστό, είναι ότι οι ανακοινώσεις σχετίζονται με τα βαρυτικά κύματα και με κάποιο αστρονομικό φαινόμενο που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από εκπροσώπους των ανιχνευτών LIGO (ΗΠΑ) και Virgo (Ευρώπη), καθώς και περίπου 70 αστεροσκοπείων από διάφορες χώρες.

Στην Ουάσιγκτον η συνέντευξη διοργανώνεται από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών, στο Γκάρτσινγκ της Γερμανίας από τη διοίκηση του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO), ενώ στο Λονδίνο θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική Εταιρεία επιστημών.
Η πρώτη ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων προερχόμενων από μαύρες τρύπες είχε γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου 2015 και -μετά την επιβεβαίωσή της- είχε ανακοινωθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2016.΄Εκτοτε ανιχνεύθηκαν άλλες τρεις φορές βαρυτικά κύματα.

Γνωστή έγινε η αντίπαλος του Ατρομήτου στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι Περιστεριώτες θα αντιμετωπίσουν τη λευκορωσική Ντινάμο Μπρεστ, στην οποία είναι πρόεδρος ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

«Ουδεμία αύξηση της τιμής του νερού σχεδιάζει η ΕΥΔΑΠ, αντιθέτως μελετά το ενδεχόμενο μείωσής του», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Γιάννης Μπενίσης και χαρακτήρισε φανταστικά σημερινά δημοσιεύματα.

Ένας προορισμός παγκοσμίου επιπέδου αναδεικνύεται καθώς το επενδυτικό πλάνο για την αναγέννηση της Astir ολοκληρώνεται. Η επένδυση, συνολικού ύψους 650εκ. ευρώ, συνιστά το μεγαλύτερο τουριστικό έργο που υλοποιείται αυτήν τη στιγμή στη χώρα και περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση των ξενοδοχειακών υποδομών, την ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών κατοικιών,...