Τον Οκτώβρη θα γίνει η δημοπράτηση των προκαταρκτικών έργων της γραμμής 4 του μετρό και το 2027 η παράδοση

2017-09-28

Σύμφωνα με την «Αττικό Μετρό», τον Οκτώβρη θα γίνει η δημοπράτηση, ώστε να εγκατασταθεί εργολάβος που θ΄ αναλάβει τα προκαταρκτικά έργα για τη μισή γραμμή 4 του μετρό (κίτρινη), δηλαδή κυκλοφοριακές παρακάμψεις, αρχαιολογικές ανασκαφές, μετατοπίσεις δικτύων κλπ

Η μισή γραμμή αφορά το τμήμα Γαλάτσι - Γουδί. Η άλλη μισή θα είναι Γουδί - Λυκόβρυση,ενώ η καθαυτό κατασκευή θ΄ αρχίσει το 2019. Η παράδοση θα γίνει γύρω στο 2027.Το προϋπολογισμένο κόστος -αυτή τη στιγμή- είναι 1.450.000.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η «κίτρινη» γραμμή 4, όταν θα έχει ολοκληρωθεί, θα είναι πεταλοειδής, με αφετηρία το Γαλάτσι (Άλσος Βεϊκου) και τέρμα τη Λυκόβρυση, περνώντας -μεταξύ άλλων- από Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Κολωνάκι, Παγκράτι, Βύρωνα, Καισαριανή, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδί, Κατεχάκη, Φιλοθέη, Σίδερα, Παράδεισο, ΟΤΕ, Μαρούσι. 

Προβλέπονται και «θυγατρικές» γραμμές: Γαλάτσι - Περισσός και Ευαγγελισμός - Άνω Ηλιούπολη. Συνολικά 15 σταθμοί σε πρώτη φάση κι άλλοι 16 στη δεύτερη - τρίτη.

ΠΗΓΗ:AthensVoice

Το «λουκέτο» αποδείχτηκε προσωρινό για το ιστορικό κτίριο της οδού Ακαδημίας, έδρα του πρώτου λυρικού θεάτρου της χώρας, που φιλοξένησε σπουδαίες παραστάσεις όπερας αλλά και όλα τα έργα της αθηναϊκής οπερέτας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, 21 Ιουνίου, και συγκεκριμένα στις 13:07 ώρα Ελλάδας θα συμβεί το θερινό ηλιοστάσιο και θα ξεκινήσει το φετινό καλοκαίρι και επίσημα, με την μεγαλύτερη σε διάρκεια μέρα του έτους.