Τον Οκτώβρη θα γίνει η δημοπράτηση των προκαταρκτικών έργων της γραμμής 4 του μετρό και το 2027 η παράδοση

2017-09-28

Σύμφωνα με την «Αττικό Μετρό», τον Οκτώβρη θα γίνει η δημοπράτηση, ώστε να εγκατασταθεί εργολάβος που θ΄ αναλάβει τα προκαταρκτικά έργα για τη μισή γραμμή 4 του μετρό (κίτρινη), δηλαδή κυκλοφοριακές παρακάμψεις, αρχαιολογικές ανασκαφές, μετατοπίσεις δικτύων κλπ

Η μισή γραμμή αφορά το τμήμα Γαλάτσι - Γουδί. Η άλλη μισή θα είναι Γουδί - Λυκόβρυση,ενώ η καθαυτό κατασκευή θ΄ αρχίσει το 2019. Η παράδοση θα γίνει γύρω στο 2027.Το προϋπολογισμένο κόστος -αυτή τη στιγμή- είναι 1.450.000.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η «κίτρινη» γραμμή 4, όταν θα έχει ολοκληρωθεί, θα είναι πεταλοειδής, με αφετηρία το Γαλάτσι (Άλσος Βεϊκου) και τέρμα τη Λυκόβρυση, περνώντας -μεταξύ άλλων- από Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Κολωνάκι, Παγκράτι, Βύρωνα, Καισαριανή, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδί, Κατεχάκη, Φιλοθέη, Σίδερα, Παράδεισο, ΟΤΕ, Μαρούσι. 

Προβλέπονται και «θυγατρικές» γραμμές: Γαλάτσι - Περισσός και Ευαγγελισμός - Άνω Ηλιούπολη. Συνολικά 15 σταθμοί σε πρώτη φάση κι άλλοι 16 στη δεύτερη - τρίτη.

ΠΗΓΗ:AthensVoice

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.

Αύξηση των τιμών σε τσάντες και σχολικά είδη από χρόνο σε χρόνο, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες 36 χώρες, διαπιστώνει έρευνα της picodi.com, που δείχνει ότι το κόστος για τον Έλληνα γονιό είναι σχετικά υψηλό, ως ποσοστό του μέσου μηνιαίου μισθού του