Τον Οκτώβρη θα γίνει η δημοπράτηση των προκαταρκτικών έργων της γραμμής 4 του μετρό και το 2027 η παράδοση

2017-09-28

Σύμφωνα με την «Αττικό Μετρό», τον Οκτώβρη θα γίνει η δημοπράτηση, ώστε να εγκατασταθεί εργολάβος που θ΄ αναλάβει τα προκαταρκτικά έργα για τη μισή γραμμή 4 του μετρό (κίτρινη), δηλαδή κυκλοφοριακές παρακάμψεις, αρχαιολογικές ανασκαφές, μετατοπίσεις δικτύων κλπ

Η μισή γραμμή αφορά το τμήμα Γαλάτσι - Γουδί. Η άλλη μισή θα είναι Γουδί - Λυκόβρυση,ενώ η καθαυτό κατασκευή θ΄ αρχίσει το 2019. Η παράδοση θα γίνει γύρω στο 2027.Το προϋπολογισμένο κόστος -αυτή τη στιγμή- είναι 1.450.000.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η «κίτρινη» γραμμή 4, όταν θα έχει ολοκληρωθεί, θα είναι πεταλοειδής, με αφετηρία το Γαλάτσι (Άλσος Βεϊκου) και τέρμα τη Λυκόβρυση, περνώντας -μεταξύ άλλων- από Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Κολωνάκι, Παγκράτι, Βύρωνα, Καισαριανή, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδί, Κατεχάκη, Φιλοθέη, Σίδερα, Παράδεισο, ΟΤΕ, Μαρούσι. 

Προβλέπονται και «θυγατρικές» γραμμές: Γαλάτσι - Περισσός και Ευαγγελισμός - Άνω Ηλιούπολη. Συνολικά 15 σταθμοί σε πρώτη φάση κι άλλοι 16 στη δεύτερη - τρίτη.

ΠΗΓΗ:AthensVoice

Να σας συστήσουμε τη Βαλκυρία, μία γατούλα δύο μηνών, ράτσας Maine Coon, που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, αφότου η «μαμά» της, Tatiana Rastorgueva, πόσταρε μερικές φωτογραφίες της στο Instagram.