Το YouTube βάζει στο στόχαστρό του ακατάλληλα βίντεο υπό τη μορφή παιδικών εκπομπών

2017-11-13

Μέτρα θα πάρει σύντομα το YouTube έναντι βίντεο τα οποία απευθύνονται σε παιδιά και περιέχουν ακατάλληλο περιεχόμενο, υπό τη μορφή γνωστών σειρών κινουμένων σχεδίων. 

Σε πολλά βίντεο, γνωστοί ήρωες κινουμένων σχεδίων και όχι μόνο όπως η Elsa από την ταινία Frozen και ο Spider-Man, απεικονίζονται σε βίαια ή σεξουαλικά σενάρια, με το μηχανισμό αποτροπής του YouTube να μην είναι σε θέση να τα εντοπίσει και να τα αντιμετωπίζει ως κανονικά βίντεο. Τον περασμένο Αύγουστο η υπηρεσία εγκαινίασε μια νέα πολιτική η οποία περιορίζει τους δημιουργούς παρόμοιων βίντεο να έχουν διαφημιστικά έσοδα από την αναπαραγωγή «βίντεο που κάνουν ακατάλληλη χρήση χαρακτήρων φιλικών προς μια οικογένεια».

Πλέον η πρόσφατη αναβάθμιση της πλατφόρμας, αποκλείει τέτοια βίντεο να εμφανίζονται στην εφαρμογή YouTube Kids όπου ισχύει όριο ηλικίας αλλά και στην κεντρική εφαρμογή του YouTube μόλις επισημανθεί ένα τέτοιο βίντεο ως ακατάλληλο. Για να το πετύχει αυτό η Google, έχει συστήσει ειδική ομάδα ανθρώπων που είναι υπεύθυνη για τον εντοπισμό και αποκλεισμό τέτοιων βίντεο, όταν κάτι τέτοιο μέχρι πρότινος ήταν δουλειά των αλγόριθμων, με τα γνωστά όμως αποτελέσματα. Η Google πιστεύει ότι το όριο ηλικίας που ισχύει στην εφαρμογή YouTube Kids σε συνδυασμό με άλλα μέτρα ασφαλείας, θα κάνει εξαιρετικά δύσκολο την αναπαραγωγή των ακατάλληλων βίντεο από παιδιά. Ο χρόνος είναι σύμμαχος μάλιστα για την εταιρεία αφού χρειάζονται αρκετές ημέρες προκειμένου ένα βίντεο να κάνει την εμφάνιση του στην παιδική εφαρμογή, αφού πρώτα έχει ανέβει στην κεντρική υπηρεσία.

Σύμφωνα με τη Google, οι αλλαγές θα ενεργοποιηθούν σε λίγες εβδομάδες, αν και είναι φανερό ότι η εταιρεία δεν επιθυμεί την πλήρη διαγραφή τέτοιων βίντεο από το YouTube, βάζοντας ως όρο ηλικίας για την αναπαραγωγή τους τα 18 έτη. Τα νέα μέτρα πιθανόν να αποθαρρύνουν όσους δημιουργούν σχετικά βίντεο από τη στιγμή που δε θα είναι εφικτή η συγκέντρωση διαφημιστικών εσόδων.

insomnia.gr

Η χρήση δημόσιου Wi-Fi μπορεί να είναι επικίνδυνη, προειδοποιούν οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, καθώς τα δωρεάν hotspot μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κλαπούν προσωπικές πληροφορίεςτων χρηστών που συνδέονται σε αυτά.

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε τη Δευτέρα το άνοιγμα αυτού που χαρακτηρίζει ως το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, καθώς ο νοτιοκορεατικός κολοσσός επιδιώκει να επεκτείνει το «αποτύπωμά» του στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη αγορά κινητών.

Μια απλή αλλαγή στα νύχια σας μπορεί να σας αλλάξει στη στιγμή τη διάθεση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες αγαπούν τόσο το μανικιούρ, το οποίο παράλληλα χαρίζει μια περιποιημένη και προσεγμένη εμφάνιση στην κάθε γυναίκα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics υποστηρίζει ότι αφού έχουμε πιει μια μικρή ποσότητα καφέ καταναλώνουμε 10% λιγότερη ποσότητα τροφής στο πρωινό μας γεύμα.