Το YouTube βάζει στο στόχαστρό του ακατάλληλα βίντεο υπό τη μορφή παιδικών εκπομπών

2017-11-13

Μέτρα θα πάρει σύντομα το YouTube έναντι βίντεο τα οποία απευθύνονται σε παιδιά και περιέχουν ακατάλληλο περιεχόμενο, υπό τη μορφή γνωστών σειρών κινουμένων σχεδίων. 

Σε πολλά βίντεο, γνωστοί ήρωες κινουμένων σχεδίων και όχι μόνο όπως η Elsa από την ταινία Frozen και ο Spider-Man, απεικονίζονται σε βίαια ή σεξουαλικά σενάρια, με το μηχανισμό αποτροπής του YouTube να μην είναι σε θέση να τα εντοπίσει και να τα αντιμετωπίζει ως κανονικά βίντεο. Τον περασμένο Αύγουστο η υπηρεσία εγκαινίασε μια νέα πολιτική η οποία περιορίζει τους δημιουργούς παρόμοιων βίντεο να έχουν διαφημιστικά έσοδα από την αναπαραγωγή «βίντεο που κάνουν ακατάλληλη χρήση χαρακτήρων φιλικών προς μια οικογένεια».

Πλέον η πρόσφατη αναβάθμιση της πλατφόρμας, αποκλείει τέτοια βίντεο να εμφανίζονται στην εφαρμογή YouTube Kids όπου ισχύει όριο ηλικίας αλλά και στην κεντρική εφαρμογή του YouTube μόλις επισημανθεί ένα τέτοιο βίντεο ως ακατάλληλο. Για να το πετύχει αυτό η Google, έχει συστήσει ειδική ομάδα ανθρώπων που είναι υπεύθυνη για τον εντοπισμό και αποκλεισμό τέτοιων βίντεο, όταν κάτι τέτοιο μέχρι πρότινος ήταν δουλειά των αλγόριθμων, με τα γνωστά όμως αποτελέσματα. Η Google πιστεύει ότι το όριο ηλικίας που ισχύει στην εφαρμογή YouTube Kids σε συνδυασμό με άλλα μέτρα ασφαλείας, θα κάνει εξαιρετικά δύσκολο την αναπαραγωγή των ακατάλληλων βίντεο από παιδιά. Ο χρόνος είναι σύμμαχος μάλιστα για την εταιρεία αφού χρειάζονται αρκετές ημέρες προκειμένου ένα βίντεο να κάνει την εμφάνιση του στην παιδική εφαρμογή, αφού πρώτα έχει ανέβει στην κεντρική υπηρεσία.

Σύμφωνα με τη Google, οι αλλαγές θα ενεργοποιηθούν σε λίγες εβδομάδες, αν και είναι φανερό ότι η εταιρεία δεν επιθυμεί την πλήρη διαγραφή τέτοιων βίντεο από το YouTube, βάζοντας ως όρο ηλικίας για την αναπαραγωγή τους τα 18 έτη. Τα νέα μέτρα πιθανόν να αποθαρρύνουν όσους δημιουργούν σχετικά βίντεο από τη στιγμή που δε θα είναι εφικτή η συγκέντρωση διαφημιστικών εσόδων.

insomnia.gr

Τρίτος κλάδος στη διαρροή ανθρώπινου κεφαλαίου στην Ελλάδα αναδεικνύεται η Πληροφορική με ποσοστό 12%, σύμφωνα με την τέταρτη έρευνα της ICAP People Solutions, για την ανάσχεση του φαινομένου μετανάστευσης ανθρώπινου κεφαλαίου (Brain Drain).

Ερευνητές του University of British Columbia υπό τον καθηγητή Κενίτσι Τακαχάτα ανέπτυξαν ένα «έξυπνο» stent, το οποίο παρακολουθεί και αντιλαμβάνεται ακόμα και τις μικρότερες αλλαγές στη ροή του αίματος στις αρτηρίες του ασθενούς, με αποτέλεσμα να προειδοποιεί για πιθανό στένεμά τους, επιτρέποντας την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

Δοκιμή ενός μικρού, διθέσιου ηλεκτρικού αεροπλάνου πραγματοποίησε την Δευτέρα η Νορβηγία, με πρόβλεψη για έναρξη πτήσεων με επιβάτες έως το 2025, εάν και εφόσον στον χώρο της αεροπορίας παρατηρηθεί η «πράσινη στροφή» που έκανε τους Νορβηγούς να βρεθούν στην κορυφή του κόσμου ως προς τις αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τα νέα για το άνοιγμα όχι ενός, αλλά δυο σινεμά στην Αθήνα είναι πάντα καλοδεχούμενα. Ακόμα και σε μια χρονική συγκυρία όπου τα εισιτήρια παρουσιάζουν στασιμότητα και με το Μουντιάλ αυτήν την εποχή να κερδίζει μεγάλη μερίδα του κοινού.

Μπορεί να είχε ειπωθεί ότι ο διαγωνισμός της Eurovision δε θα γινόταν στο Ισραήλ εξαιτίας της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, όμως, με ανακοίνωσή της η EBU ξεκαθάρισε ότι η διοργάνωση θα γίνει κανονικά στην νικήτρια χώρα.

Αλλάζει όψη σιγά σιγά και η Αθήνα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής του δήμου Αθηναίων για την Ανθεκτικότητα και την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, ξεκινά μια πιλοτική δράση με στόχο τη μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών, με αφετηρία την οδό Βορέου.