Το Υγειονομικό καλεί Αστυνομία και Δήμο Αθηναίων να επέμβουν στο Green Park του Πεδίου του Άρεως

2018-03-28

«Σοβαρή ανθυγιεινή εστία σε βάρος των περιοίκων και γενικότερα της Δημόσιας Υγείας που χρήζει τη λήψη μέτρων για την εξυγίανση του χώρου», χαρακτηρίζει η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής την πιάτσα πώλησης και διακίνησης ναρκωτικών στο νότιο τμήμα του Πεδίου του Άρεως και συγκεκριμένα τον χώρο γύρω από το Green Park και την οδό Μαυρομματαίων, όπου έχουν κατασκηνώσει δεκάδες έμποροι, «βαποράκια» και τοξικοεξαρτημένα άτομα.

Το κλιμάκιο Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής σε αυτοψία που έκανε το βράδυ της 13/03/2018 στο σημείο διαπίστωσε:

-Μεγάλη συγκέντρωση ατόμων τα οποία έκαναν χρήση ναρκωτικών και είχαν ανάψει δύο εστίες φωτιάς.

-Διασκορπισμένα απορρίμματα.

-Έντονη δυσοσμία ούρων και κοπράνων, αφού τα άτομα αυτά αφόδευαν και ουρούσαν στον υπαίθριο χώρο.

-Διασκορπισμένες χρησιμοποιημένες σύριγγες.

Κατόπιν αυτών των διαπιστώσεων, το Υγειονομικό της Περιφέρειας Αττικής κάλεσε με υπηρεσιακή αλληλογραφία το Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, το Πυροσβεστικό Σώμα και τον ΟΚΑΝΑ να προχωρήσουν σε ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, όπως και τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων (στην αρμοδιότητα της οποίας είναι το πεζοδρόμιο) να προχωρήσει στον επιμελή καθαρισμό του χώρου.

Ο έλεγχος του Υγειονομικού διενεργήθηκε μετά από διαμαρτυρία κατοίκων της περιοχής που επί χρόνια τώρα υπομένουν την άτυπη «ελεύθερη ζώνη εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών» της Αθήνας, η οποία έχει καταστρέψει τη ζωή στην οδό Μαυρομματαίων, τους γύρω δρόμους αλλά και τη ζωή στο Πεδίον του Άρεως, που από φιλόξενος «πνεύμονας» πρασίνου κάποτε, έχει γίνει σήμερα χώρος εξαθλίωσης και φόβου.

Πηγή: postmodern.gr

Τα νέα για το άνοιγμα όχι ενός, αλλά δυο σινεμά στην Αθήνα είναι πάντα καλοδεχούμενα. Ακόμα και σε μια χρονική συγκυρία όπου τα εισιτήρια παρουσιάζουν στασιμότητα και με το Μουντιάλ αυτήν την εποχή να κερδίζει μεγάλη μερίδα του κοινού.

Μπορεί να είχε ειπωθεί ότι ο διαγωνισμός της Eurovision δε θα γινόταν στο Ισραήλ εξαιτίας της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, όμως, με ανακοίνωσή της η EBU ξεκαθάρισε ότι η διοργάνωση θα γίνει κανονικά στην νικήτρια χώρα.

Αλλάζει όψη σιγά σιγά και η Αθήνα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής του δήμου Αθηναίων για την Ανθεκτικότητα και την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, ξεκινά μια πιλοτική δράση με στόχο τη μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών, με αφετηρία την οδό Βορέου.