Το Τόκιο ετοιμάζει ρομπότ για να βοηθούν τους ταξιδιώτες την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων

2017-12-13

Ενα αεροδρόμιο... γεμάτο ρομπότ θα βρουν όσοι επισκεφθούν το Τόκιο το 2020, για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Στην Ιαπωνία παρουσιάστηκαν επτά νέα ρομπότ, τα οποία θα βοηθούν τους ταξιδιώτες από το να μεταφέρουν τις αποσκευές τους, μέχρι ως διερμηνείς.

Ενα από τα ρομπότ έχει τη μορφή γάτας και θα κάνει απευθείας μετάφραση σε τέσσερις γλώσσες. Οι επισκέπτες θα μιλούν στο μικρόφωνο και η μετάφραση θα εμφανίζεται απευθείας στην οθόνη του μηχανήματος.

Επίσης, δεν θα πρέπει να παραξενευτούν από το ευγενικό, μικρό άσπρο ρομπότ, το Cinnamon, που θα τους πλησιάζει ρωτώντας αν θέλουν βοήθεια, καθώς θα μπορεί να τους δώσει οδηγίες για το πώς θα φτάσουν στον προορισμό τους. «Συνάδελφος» του Cinnamon θα μεταφέρει τις αποσκευές σε όλο το αεροδρόμιο, δίπλα στον επιβάτη.

Ο Γιουτάκα Κουρατόμι, εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Τόκιο, ελπίζει ότι έως το 2020 τα τέρμιναλ θα είναι γεμάτα ρομπότ και θα αποτελεί μία φυσιολογική εικόνα να επικοινωνούν οι ταξιδιώτες με τα μηχανήματα. 

pronews.gr

Διαβάστε Ακόμα

H Ferrari έκλεισε τα 70 χρόνια της και το γιορτάζει. Ο θρυλικός & μεγαλύτερος σύλλογος ιδιοκτήτων Ferrari της Ρώμης PASSIONE ROSSA τιμώντας τα 70 χρόνια της Ιταλικής Φίρμας επέλεξε αποκλειστικά & χάρισε απλόχερα την αίγλη δεκάδων Ιταλίδων καλλονών στο πολυτελές ξενοδοχείο Epirus Palace στα Ιωάννινα.

Την εξαγορά της πλειοψηφίας (90%) των μετοχών της εταιρείας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας NRG, μέλους του ενεργειακού ομίλου Χανδρή, ανακοίνωσε σήμερα η Μότορ Όιλ, κίνηση με την οποία ο διυλιστηριακός όμιλος εισέρχεται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.