Το Τόκιο ετοιμάζει ρομπότ για να βοηθούν τους ταξιδιώτες την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων

2017-12-13

Ενα αεροδρόμιο... γεμάτο ρομπότ θα βρουν όσοι επισκεφθούν το Τόκιο το 2020, για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Στην Ιαπωνία παρουσιάστηκαν επτά νέα ρομπότ, τα οποία θα βοηθούν τους ταξιδιώτες από το να μεταφέρουν τις αποσκευές τους, μέχρι ως διερμηνείς.

Ενα από τα ρομπότ έχει τη μορφή γάτας και θα κάνει απευθείας μετάφραση σε τέσσερις γλώσσες. Οι επισκέπτες θα μιλούν στο μικρόφωνο και η μετάφραση θα εμφανίζεται απευθείας στην οθόνη του μηχανήματος.

Επίσης, δεν θα πρέπει να παραξενευτούν από το ευγενικό, μικρό άσπρο ρομπότ, το Cinnamon, που θα τους πλησιάζει ρωτώντας αν θέλουν βοήθεια, καθώς θα μπορεί να τους δώσει οδηγίες για το πώς θα φτάσουν στον προορισμό τους. «Συνάδελφος» του Cinnamon θα μεταφέρει τις αποσκευές σε όλο το αεροδρόμιο, δίπλα στον επιβάτη.

Ο Γιουτάκα Κουρατόμι, εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Τόκιο, ελπίζει ότι έως το 2020 τα τέρμιναλ θα είναι γεμάτα ρομπότ και θα αποτελεί μία φυσιολογική εικόνα να επικοινωνούν οι ταξιδιώτες με τα μηχανήματα. 

pronews.gr

Διαβάστε Ακόμα

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.