Το Παναθηναϊκό Στάδιο φωτίζεται στα ροζ και σώζει ζωές (εικόνα)

2017-10-13

Το Παναθηναϊκό Στάδιο φωταγωγείται με το ροζ χρώμα της ελπίδας για να μεταφέρει το μήνυμα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού. Και αυτό διότι διανύουμε τον Οκτώβριο, ο οποίος έχει θεσμοθετηθεί παγκοσμίως ως μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Η φωταγώγηση του Παναθηναϊκού Σταδίου, ένα διαχρονικό πολιτιστικό και τουριστικό σύμβολο της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της Εκστρατείας για τον Καρκίνο του Μαστού της Estee Lauder Companies. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα παγκόσμιο που κάθε χρόνο φωτίζει με ροζ χρώμα κτίρια και ορόσημα σε όλο τον κόσμο. 

Από το 1992 μέχρι σήμερα έχουν φωταγωγηθεί πάνω από 1000 κτίρια-ορόσημα και μνημεία παγκοσμίου σημασίας σε 70 χώρες μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

Η φωταγώγηση θα γίνει υπό τους ήχους της μουσικής του Δημήτρη Κοντόπουλου, όπου συνέθεσε ένα μουσικό κομμάτι ειδικά για την στιγμή, υποστηρίζοντας με τον δικό του τρόπο την Εκστρατεία. Το έναυσμα της φωταγώγησης θα δώσει η πρέσβειρα της εκστρατείας πρόληψης, Ελένη Μενεγάκη.

Η εκδήλωση της φωταγώγησης θα ξεκινήσει στις 20:00 και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Στις 18:30, τα μέλη του Συλλόγου Άλμα Ζωής μαζί με εθελοντές θα σχηματίσουν την ανθρώπινη ροζ κορδέλα στον προαύλιο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου. 

athensvoice.gr

Γνωστή έγινε η αντίπαλος του Ατρομήτου στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι Περιστεριώτες θα αντιμετωπίσουν τη λευκορωσική Ντινάμο Μπρεστ, στην οποία είναι πρόεδρος ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

«Ουδεμία αύξηση της τιμής του νερού σχεδιάζει η ΕΥΔΑΠ, αντιθέτως μελετά το ενδεχόμενο μείωσής του», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Γιάννης Μπενίσης και χαρακτήρισε φανταστικά σημερινά δημοσιεύματα.

Ένας προορισμός παγκοσμίου επιπέδου αναδεικνύεται καθώς το επενδυτικό πλάνο για την αναγέννηση της Astir ολοκληρώνεται. Η επένδυση, συνολικού ύψους 650εκ. ευρώ, συνιστά το μεγαλύτερο τουριστικό έργο που υλοποιείται αυτήν τη στιγμή στη χώρα και περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση των ξενοδοχειακών υποδομών, την ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών κατοικιών,...