Το μοντέλο που έχασε το πόδι της από μόλυνση που προκάλεσαν τα ταμπόν

2017-12-19

Η Λόρεν Βάσερ ξύπνησε στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου αρκετά κιλά βαρύτερη από το κανονικό της, εξαιτίας των υγρών που είχαν βάλει οι γιατροί στον οργανισμό της προκειμένου να αποβληθούν οι τοξίνες. Τοξίνες που είχαν δημιουργηθεί από βακτήρια, που της προκάλεσαν μόλυνση από την οποία κόντεψε να πεθάνει.

Προσπαθούσε να κουνηθεί αλλά τα πόδια της τα ένιωθε σαν να τα είχαν πάρει φωτιά και τα έκαιγαν. Ήταν πίσω στο 2012 όταν άκουσε δύο νοσοκόμες, οι οποίες έλεγαν πως έπρεπε να της ακρωτηριάσουν το δεξί πόδι από το γόνατο και κάτω καθώς και τα δάχτυλα στο αριστερό πόδι.

Όπως περιγράφει η ίδια για τον εφιάλτη που ζει στην washingtonpost.com, «είχα περίοδο και χρησιμοποίησα ένα ταμπόν. Έπαθα το σύνδρομο του τοξικού σοκ, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τα υπεραπορροφητικά ταμπόν. Ανέπτυξα σταφυλόκοκκο και από τότε η πορεία του βακτηρίου στο σώμα μου ήταν ραγδαία».

Το μοντέλο και αθλήτρια, ωστόσο, δεν τελείωσε με την προσωπική της τραγωδία καθώς, όπως λέει, «ο καθημερινός πόνος είναι εξαντλητικός». Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένει το «αναπόφευκτο», να της ακρωτηριάσουν και το αριστερό πόδι.

Η κοπέλα, ωστόσο, δεν το έχει βάλει κάτω και δίνει διαλέξεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών για την ασφάλεια στη χρήση προϊόντων γυναικείας υγιεινής. Σε μία συνέντευξή της όπου μίλησε για πρώτη φορά ανοικτά για την περιπέτειά της, η Βάσερ αναφέρει πως δεν θυμάται τίποτα από τις τραυματικές ημέρες εκτός από το «ναι» και το «όχι» που έγραψε στους γιατρούς όσον αφορά τη συγκατάθεσή της για το ποιο πόδι θα ακρωτηριάσουν. «Το να βλέπεις πραγματικά αυτό το "ναι" και το "όχι" να αποτυπώνεται στο πόδι μου και να βλέπω τη μαμά μου να το φιλάει πριν μου το κόψουν ήταν κάτι τρελό», αναφέρει το 29χρονο μοντέλο.

H Ferrari έκλεισε τα 70 χρόνια της και το γιορτάζει. Ο θρυλικός & μεγαλύτερος σύλλογος ιδιοκτήτων Ferrari της Ρώμης PASSIONE ROSSA τιμώντας τα 70 χρόνια της Ιταλικής Φίρμας επέλεξε αποκλειστικά & χάρισε απλόχερα την αίγλη δεκάδων Ιταλίδων καλλονών στο πολυτελές ξενοδοχείο Epirus Palace στα Ιωάννινα.

Την εξαγορά της πλειοψηφίας (90%) των μετοχών της εταιρείας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας NRG, μέλους του ενεργειακού ομίλου Χανδρή, ανακοίνωσε σήμερα η Μότορ Όιλ, κίνηση με την οποία ο διυλιστηριακός όμιλος εισέρχεται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.