Το μοντέλο που έχασε το πόδι της από μόλυνση που προκάλεσαν τα ταμπόν

2017-12-19

Η Λόρεν Βάσερ ξύπνησε στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου αρκετά κιλά βαρύτερη από το κανονικό της, εξαιτίας των υγρών που είχαν βάλει οι γιατροί στον οργανισμό της προκειμένου να αποβληθούν οι τοξίνες. Τοξίνες που είχαν δημιουργηθεί από βακτήρια, που της προκάλεσαν μόλυνση από την οποία κόντεψε να πεθάνει.

Προσπαθούσε να κουνηθεί αλλά τα πόδια της τα ένιωθε σαν να τα είχαν πάρει φωτιά και τα έκαιγαν. Ήταν πίσω στο 2012 όταν άκουσε δύο νοσοκόμες, οι οποίες έλεγαν πως έπρεπε να της ακρωτηριάσουν το δεξί πόδι από το γόνατο και κάτω καθώς και τα δάχτυλα στο αριστερό πόδι.

Όπως περιγράφει η ίδια για τον εφιάλτη που ζει στην washingtonpost.com, «είχα περίοδο και χρησιμοποίησα ένα ταμπόν. Έπαθα το σύνδρομο του τοξικού σοκ, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τα υπεραπορροφητικά ταμπόν. Ανέπτυξα σταφυλόκοκκο και από τότε η πορεία του βακτηρίου στο σώμα μου ήταν ραγδαία».

Το μοντέλο και αθλήτρια, ωστόσο, δεν τελείωσε με την προσωπική της τραγωδία καθώς, όπως λέει, «ο καθημερινός πόνος είναι εξαντλητικός». Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένει το «αναπόφευκτο», να της ακρωτηριάσουν και το αριστερό πόδι.

Η κοπέλα, ωστόσο, δεν το έχει βάλει κάτω και δίνει διαλέξεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών για την ασφάλεια στη χρήση προϊόντων γυναικείας υγιεινής. Σε μία συνέντευξή της όπου μίλησε για πρώτη φορά ανοικτά για την περιπέτειά της, η Βάσερ αναφέρει πως δεν θυμάται τίποτα από τις τραυματικές ημέρες εκτός από το «ναι» και το «όχι» που έγραψε στους γιατρούς όσον αφορά τη συγκατάθεσή της για το ποιο πόδι θα ακρωτηριάσουν. «Το να βλέπεις πραγματικά αυτό το "ναι" και το "όχι" να αποτυπώνεται στο πόδι μου και να βλέπω τη μαμά μου να το φιλάει πριν μου το κόψουν ήταν κάτι τρελό», αναφέρει το 29χρονο μοντέλο.

Μια απλή αλλαγή στα νύχια σας μπορεί να σας αλλάξει στη στιγμή τη διάθεση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες αγαπούν τόσο το μανικιούρ, το οποίο παράλληλα χαρίζει μια περιποιημένη και προσεγμένη εμφάνιση στην κάθε γυναίκα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics υποστηρίζει ότι αφού έχουμε πιει μια μικρή ποσότητα καφέ καταναλώνουμε 10% λιγότερη ποσότητα τροφής στο πρωινό μας γεύμα.