Το δωρεάν παιδικό βιβλίο «Κορωνοϊός» Ένα παιδικό βιβλίο για τον κορωνοϊό εντελώς δωρεάν

2020-04-16

Οι εκδόσεις Ίκαρος φέρνουν δωρεάν το παιδικό βιβλίο «Κορωνοϊός» σε εικονογράφηση Alex Scheffler του εκδοτικού οίκου Nosy Crow, για να λύσουν κάθε απορία των παιδιών για τον Covid-19.

Τι είναι ο κορωνοϊός, πώς κολλάει, τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε και τι θα γίνει την επόμενη μέρα; 

Αν είσαι γονιός, τότε μάλλον υπάρχει κάτι που αυτές τις μέρες σε έχει δυσκολέψει περισσότερο από το άγχος για τον κορωνοϊό και την απαγόρευση κυκλοφορίας. Αυτό είναι οι ερωτήσεις των παιδιών σου σχετικά με την όλη κατάσταση και ο τρόπος που μπορείς να τις απαντήσεις, όντας κατανοητός και συγχρόνως χωρίς να τα φοβίσεις.  

Τη λύση φέρνει ο Nosy Crow. Ο εκδότης παιδικών βιβλίων αποφάσισε να δημιουργήσει το βιβλίο «Κορωνοϊός», σε εικονογράφηση Alex Scheffler, ώστε να δώσει στους μικρούς αναγνώστες τις απαντήσεις που ψάχνουν, διανέμοντας το εντελώς δωρεάν. Όλο το βιβλίο για παιδιά δημιουργήθηκε εθελοντικά τόσο από την πλευρά των κειμένων, τα οποία υπογράφουν οι Elizabeth Jenner, Kate Wilson και Nia Roberts, όσο και από αυτήν της επιστασίας του, την οποία ανέλαβε ο καθηγητής του London School of Hygiene & Tropical Medicine, Graham Medley, σε συνεργασία με δύο δασκάλους και έναν παιδοψυχίατρο.

Στη χώρα μας το παιδικό βιβλίο έρχεται από τις εκδόσεις Ίκαρος. Όλοι οι συντελεστές που εργάστηκαν για την ελληνική μεταφορά του «Κορονωϊός», το έκαναν επίσης εθελοντικά, έτσι ώστε να λύσουν κάθε απορία που τριγυρνάει στα μυαλά των μικρών ελλήνων αναγνωστών.