Το Δημαρχείο Αθηνών ως νέος πολιτιστικός χώρος

2020-05-02

Μια άλλη διάσταση του Δημαρχειακού μεγάρου στην πλατεία Κοτζια, «έρχεται» ουσιαστικά και για να στηρίξει τον καλλιτεχνικό χώρο που πλήττεται ολοκληρωτικά αυτό το διάστημα από τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού.

Το Δημαρχείο ανοίγει σαν χώρος καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης για όλο το φάσμα των τεχνών. Η αρχή έγινε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού στις 29 Απριλίουμε τον χορευτή Νικόλα Χατζηβασιλειάδη, που με μια χορογραφία του διέσχισε το δημαρχειακό μέγαρο από την είσοδο μέχρι και την ταράτσα. 

Όλες οι Τέχνες χωρούν στο Δημαρχείο

Η ιδέα είναι να φιλοξενηθούν καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των Τεχνών και να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ποίησης, λογοτεχνίας, φωτογραφίας και ότι άλλο δύναται να φιλοξενηθεί στο κτίριο, χωρίς κάποια οικονομική υποχρέωση των καλλιτεχνων. Η διαδικασία δεν έχει προδιοριστεί με ακρίβεια ακόμα πάντως οι καλλιτεχνικές προτάσεις και ιδέες μπορούν να κατατίθενται ήδη στην Τεχνοπολη του Δήμου Αθηναίων.

athens984.gr

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.