Το Δημαρχείο Αθηνών ως νέος πολιτιστικός χώρος

2020-05-02

Μια άλλη διάσταση του Δημαρχειακού μεγάρου στην πλατεία Κοτζια, «έρχεται» ουσιαστικά και για να στηρίξει τον καλλιτεχνικό χώρο που πλήττεται ολοκληρωτικά αυτό το διάστημα από τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού.

Το Δημαρχείο ανοίγει σαν χώρος καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης για όλο το φάσμα των τεχνών. Η αρχή έγινε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού στις 29 Απριλίουμε τον χορευτή Νικόλα Χατζηβασιλειάδη, που με μια χορογραφία του διέσχισε το δημαρχειακό μέγαρο από την είσοδο μέχρι και την ταράτσα. 

Όλες οι Τέχνες χωρούν στο Δημαρχείο

Η ιδέα είναι να φιλοξενηθούν καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των Τεχνών και να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ποίησης, λογοτεχνίας, φωτογραφίας και ότι άλλο δύναται να φιλοξενηθεί στο κτίριο, χωρίς κάποια οικονομική υποχρέωση των καλλιτεχνων. Η διαδικασία δεν έχει προδιοριστεί με ακρίβεια ακόμα πάντως οι καλλιτεχνικές προτάσεις και ιδέες μπορούν να κατατίθενται ήδη στην Τεχνοπολη του Δήμου Αθηναίων.

athens984.gr

Στην περιοχή του Αγίου Σώστη μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής. Παρεμβάσεις έκαναν, επίσης, ο Γιώργος Ντούνη, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα και ο Γιώργος Παπαβασιλείου, υποψήφιος...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα, στο δημαρχείο Πειραιά, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη μας.