Το Cheval στο Άγιο Νικόλαο!

2017-10-05

Ένα καταπληκτικό μαγαζί στην περιοχή του Αγίου Νικολάου ήταν το Cheval!...

Πόσοι θυμάστε την υπέροχη πίτσα του, τις μοναδικές του μακαρονάδες αλλά και το πλούσιο μενού του στην όμορφη τότε περιοχή του Αγίου Νικολάου στα Κάτω Πατήσια.

Η φωτογραφία είναι από διαφήμιση σε περιοδικό το 1998 και διακρίνουμε το εσωτερικό του καταστήματος με την πολύ όμορφη και διακριτική διακόσμηση που είχε.

Οι παλαιότεροι σίγουρα θα το θυμούνται καλά για τον καλό καφέ που σέρβιρε και φυσικά για την κουζίνα του. 

Ήταν ένα από τα όμορφα μαγαζιά της περιοχής του Αγίου Νικολάου που μπορούσε κάποιος να απολαύσει το καφέ του ή το φαγητό του.

Αν και εσείς έχετε παλιές φωτογραφίες από τα Πατήσια και από την Αθήνα γενικότερα θα χαρούμε να μας τις στείλετε για δημοσίευση.

Η ενότητα ιστορικά του patission.gr αυτό το σκοπό έχει, την αναδρομή σε παλαιά ιστορικά κτίρια της Αθήνας, των Πατησίων για να τα θυμόμαστε οι παλαιότεροι και να τα μαθαίνουν οι νεότεροι. Γι αυτό το λόγο στείλτε μας οτιδήποτε παλαιό θυμίζει την όμορφη γειτονιά μας τα Πατήσια μας και την Αθήνα μας γενικότερα. 

Γιατί τα Πατήσια είναι η καρδιά της Αθήνας!

Σ​​την καρδιά της Πατησίων, από το Μουσείο ώς την πλατεία Αμερικής, εκεί όπου για τουλάχιστον 80 χρόνια η αστική Αθήνα είχε διεύθυνση, αναζητεί κανείς τα τεκμήρια αυτής της προϊστορίας.

Δημόσια πρόσκληση στη δημοφιλή τραγουδίστρια Μπιγιονσέ να επισκεφτεί τη Μήλο για να δεί από κοντά την «πατρίδα της Αφροδίτης», τη γη όπου εκείνη «γεννήθηκε», απευθύνει ο δήμος Μήλου, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την επιστροφή του αγάλματος της Αφροδίτης στην «πατρίδα της».

Ένα αγόρι εννιά ετών στην Ελλάδα υπέστη σοβαρή ζημιά στο μάτι, παίζοντας με έναν δείκτη λέιζερ. Το παιδί κοιτούσε συνεχώς την πράσινη δέσμη λέιζερ, με συνέπεια να ανοίξει τρύπα στον αμφιβληστροειδή φακό του αριστερού ματιού του και να χάσει το 80% περίπου της όρασής του.

Η κανέλα είναι ίσως από τα πιο διαδεδομένα μπαχαρικά, που ακόμη και οι ορκισμένοι εργένηδες έχουν στο ντουλάπι της κουζίνας τους. Όχι μόνο είναι πεντανόστιμη και ταιριάζει σε πολλά φαγητά και γλυκά, από κιμά μέχρι βρώμη και ρυζόγαλο, αλλά μάλιστα έχει και πολλές θαυματουργές ιδιότητες.