Το απλό κόλπο για να μην σαπίζουν τα λαχανικά στο ψυγείο

2017-11-21

Εχει συμβεί σε όλους. Νομίζουμε ότι έχουμε λαχανικά στο ψυγείο αλλά μόλις ρίχνουμε μια ματιά αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό που νομίζαμε ότι είχαμε δεν ήταν τίποτα παραπάνω από... σάπια λαχανικά.

Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν τα λαχανικά μας βρίσκονται σε νάιλον σακούλα. Είτε τη σακούλα στην οποία τα αγοράσαμε, είτε κάποιο σακουλάκι στο οποίο τα τοποθετήσαμε εμείς για... καλύτερα. Με το άκρως αντίθετο αποτέλεσμα βέβαια.

Η λύση για να αποφευχθεί κάτι ανάλογο στο μέλλον και να εμποδίσετε το σάπισμα των λαχανικών μέσα στη σακούλα λόγω της υγρασίας, είναι απλός: Απαιτείται να βάλετε μέσα στα σακούλα, μαζί με τα λαχανικά, ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας!

Μπορείτε μάλιστα να αποφύγετε εντελώς το οποιοδήποτε σακουλάκι και μόλις πλύνετε τα λαχανικά σας να τα τυλίξετε σε ρολό χαρτί και ακολούθως να τα τοποθετήσετε στο ψυγείο. Είναι ένας σίγουρος τρόπος για να διατηρηθούν παραπάνω.

Το κόλπο με το χαρτί κουζίνας είναι το πιο αποτελεσματικό, ωστόσο, δεν είναι το μόνο.
Μπορείτε επίσης στην περίπτωση που το λαχανικό σας που έχει μαραθεί μέσα στη σακούλα είναι μαρούλι να το τοποθετήσετε μέσα σε λίγο πάγο. Γρήγορα θα πάρει τα πάνω του. Η τεχνική με τον πάγο βοηθά επίσης με το βασιλικό, το φασκόμηλο, το μαϊντανό.

Τέλος, για εκείνους που παίρνουν κομμένη τη σαλάτα μαζί τους στη δουλειά για να μην καταλήγουν το μεσημέρι να τρώνε... μαραμένη σαλάτα υπάρχει ένα απίθανο κόλπο που υπόσχεται ότι θα διατηρήσει το συνοδευτικό τους πιάτο ολόφρεσκο: Να βάζουν μέσα στη σαλάτα λίγο μαύρο ρύζι.


Πηγή:  iefimerida.gr  

Η 26χρονη, απόφοιτος οικονομικού Πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη, Σου Αϊχάν, αποφάσισε ότι είναι αρκετά έξυπνη και επίσης αρκετά διαβασμένη, ώστε να διεκδικήσει χρήματα στην τουρκική έκδοση του παιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;»

Το αυτοκίνητό μας είναι γεμάτο κάμερες, αισθητήρες και ραντάρ. Δεν μπορούμε να τα δούμε, αλλά είναι πάντα ενεργά όποτε οδηγούμε. Παρόλο που αυτά τα βοηθήματα δεν μας εμποδίζουν να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο δρόμο, προσφέρουν σημαντική ασφάλεια και άνεση στις ημερήσιες μετακινήσεις μας.