Το αντικαταθλιπτικό φρούτο που είναι και εποχής

2018-05-30

Τα φυσικά αντικαταθλιπτικά είναι γνωστά εδώ και αιώνες στον κόσμο, όμως ποιος θα περιμένε ότι ένα φρούτο θα είχε τόσο δυνατές αντικαθλιπτικές ουσίες και ιδιότητες που θα μπορούσε μάλιστα να αποτελέσει βασικό όπλο καταπολέμισης της πνευματικής αυτής νόσου, που ονομάζεται κατάθλιψη;

Πρόσφατες έρευνες λοιπόν, έφεραν στο φως εκπληκτικά αποτελέσματα για ένα λατρεμένο καλοκαιρινό φρούτο, με απίστευτη γεύση και πολύ δροσερή υφή, το οποίο πιθανότατα να μη γνωρίζετε πόσο πολύ μπορεί να καλυτερεύσει τη διάθεση σας και να σας κάνει να γεμίσετε ενέργεια, αλλά και αισιοδοξία.

Ο λόγος για το σταφύλι, το οποίο όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για έναν πραγματικό διατροφικό θησαυρό. Σύμφωνα με έρευνα από την της Ιατρική Σχολή «Icahn School of Medicine at Mount Sinai», η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Communications», το εν λόγω φρούτο διαθέτει δυο ουσίες, οι οποίες είναι ικανές να μειώσουν τα συμπτώματα ακόμα και από την πιο βαριά μορφή κατάθλιψης, που μπορεί να πάσχει κάποιος.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα θρεπτικά συστατικά διϋδροκαφεϊκό οξύ και 3-Ο-γλυκοζίτη της μαλβιδίνης, τα οποία κατάφεραν να μειώσουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης σε ποντίκια, που χρησιμοποιήθηκαν σαν πειραματόζωα.

Αντίθετα από τα καταθλιπτικά φάρμακα, που ρυθμίζουν τα επίπεδα της σεροτονίνης, της ντοπαμίνης και άλλων νευροδιαβιβαστών, οι οποίοι βοηθούν τους πάσχοντες να χαλαρώσουν και να αποβάλλουν το άγχος και τις φοβίες τους, οι παραπάνω ουσίες, εκτός από αυτά, ρυθμίζουν τις διάφορες ανωμαλίες στις συνάψεις του εγκεφάλου (οι οποίες μεταδίδουν σήματα σε άλλους νευρώνες), καθώς και τη φλεγμονή του ανοσοποιητικού συστήματος, στην οποία οφείλονται πολλά από τα δυσάρεστα που βιώνουν οι συγκεκριμένοι ασθενείς.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, το σταφύλι μπορεί να μπει στην κορυφή της κατάταξης των αντικαταθλιπτικών φρούτων και να σας δώσει ακόμα περισσότερους λόγους να το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Μια απλή αλλαγή στα νύχια σας μπορεί να σας αλλάξει στη στιγμή τη διάθεση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες αγαπούν τόσο το μανικιούρ, το οποίο παράλληλα χαρίζει μια περιποιημένη και προσεγμένη εμφάνιση στην κάθε γυναίκα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics υποστηρίζει ότι αφού έχουμε πιει μια μικρή ποσότητα καφέ καταναλώνουμε 10% λιγότερη ποσότητα τροφής στο πρωινό μας γεύμα.