Την υλοποίηση έργου στο Δήμο Πειραιά ανέλαβε η DOTSOFT

2023-09-11

Την υλοποίηση του έργου «Έξυπνη πρόβλεψη, προσέλκυση, προγραμματισμός και βιώσιμη διαχείριση Αστικών Τουριστικών και Πολιτιστικών Ροών στην Πόλη του Πειραιά» ανέλαβε η DOTSOFT ως υπεργολάβος του ΟΤΕ.

Η ευφυής Πλατφόρμα Διαχείρισης Αστικών Τουριστικών και Πολιτιστικών Ροών του Πειραιά που θα αναπτυχθεί στα πλαίσια του έργου, θα αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση α) ανάλυσης τουριστικών και πολιτιστικών δεδομένων μεγάλης κλίμακας με στόχο τη βαθύτερη κατανόηση και την αποδοτική πρόβλεψη των εισερχόμενων τουριστικών και πολιτιστικών ροών επισκεπτών στην πόλη και β) προώθησης και διαφήμισης της πόλης ως πολιτιστικού και τουριστικού προορισμού μέσα από εργαλεία υποστήριξης των επιχειρήσεων της πόλης για υψηλού επιπέδου τουριστικές υπηρεσίες, προσαρμοσμένων στα χαρακτηριστικά των εισερχόμενων ροών.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά την ανάπτυξη των κατάλληλων εργαλείων ανάλυσης μεγάλων δεδομένων στον τομέα του τουρισμού για την έξυπνη πρόβλεψη, προσέλκυση και βιώσιμη διαχείριση των αστικών τουριστικών και πολιτιστικών ροών στην πόλη του Πειραιά. Μέσα από ένα κατάλληλα διαμορφωμένο υποσύστημα διαχείρισης και επεξεργασίας μεγάλων δεδομένων, το έργο θα υποστηρίξει την ανάπτυξη εργαλείων προς αυτήν την κατεύθυνση. Ενδεικτικά, περιλαμβάνονται:

Ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων ολοκλήρωσης με διατομεακές πηγές δεδομένων στον τομέα του Τουρισμού με έμφαση στα δεδομένα πραγματικού χρόνου τα οποία και θα ενσωματωθούν στην Αποθήκη Δεδομένων του Συστήματος Διαχείρισης Προορισμού της πόλης

Ανάπτυξη συστήματος διαχείρισης και οπτικοποίησης μεγάλων δεδομένων για τον τομέα του τουρισμού

Ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων ανάλυσης του προφίλ και της συμπεριφοράς των επισκεπτών

Ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων εφαρμογής προχωρημένων τεχνικών ανάλυσης, πρόβλεψης και οπτικής παρουσίασης προς σχεδιασμό υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στους επαγγελματίες του τουριστικού τομέα και τους επισκέπτες

Το έργο εντάσσεται στο ΕΠ «Αττική» 2014 – 2020 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2024.

Την εποχή που η οδός Πατησίων ήταν ακόμη χωματόδρομος και οι δεσποινίδες ανασήκωναν λιγάκι τα φορέματά τους για να μη σκονιστούν από τον δρόμο, την ώρα που έκαναν τη βόλτα τους στην περίφημη κηπούπολη Κυπριάδου, ένας Κεφαλλονίτης εφοπλιστής, ο Γιαννουλάτος, έχτισε ή αγόρασε ένα εντυπωσιακό κτίριο το οποίο διασώζεται ακόμη και σήμερα, στη συμβολή...

Ανοχύρωτη παραμένει η Αττική σε ενδεχόμενο πλημμύρας με ορατό τον κίνδυνο σε περίπτωση ακραίας καταιγίδας να «βυθιστούν» μεγαλα τμήματα πολλών δήμων του λεκανοπεδίου επηρεαζόμενων από τον Κηφισό, ο οποίος είναι ο κύριος αποδέκτης των υδάτων της πρωτεύουσας.

Το δικό του πάρκο σκύλων απέκτησε ο δήμος Γλυφάδας, στην οδό Σερρών στην Άνω Γλυφάδα και δίπλα στο «μπαλκόνι με θέα». Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πάρκο, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα ακολουθήσουν κι άλλα, από το βουνό μέχρι την παραλία.

Αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε μία περίοδο που ανέδειξε με «ηχηρό» τρόπο τον κομβικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στις ζωές των πολιτών.