Τι προκάλεσε πτώση 8 βαθμών Κελσίου σε μια ώρα στην Αττική

2017-11-20

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα προκάλεσε σε αρκετά σημεία της Αττικής η διέλευση ενός ψυχρού μετώπου το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στο Σταθμό του Αστεροσκοπείου στην Πεντέλη σε διάστημα σχεδόν μίας ώρας ο υδράργυρος έπεσε οκτώ βαθμούς Κελσίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολόγων, στις 12.50 η θερμοκρασία στο σταθμό της Πεντέλης ήταν 14 βαθμοί Κελσίου ενώ στις 14.00 είχε καταποντιστεί στους 6 βαθμούς.

Στη Δροσιά Αττικής από τη μία ως τις τρεις μεσημέρι η θερμοκρασία έπεσε δέκα βαθμούς Κελσίου -από τους δεκαέξι στους έξι βαθμούς- ενώ αξιοσημείωτες μεταβολές της θερμοκρασίας σημειώθηκαν επίσης στο Τατόι, τα Βίλια, την Αγία Παρασκευή και την Παλλήνη Αττικής.
Το φαινόμενο, εκτός από το ξαφνικό κρύο, είχε επίσης ως αποτέλεσμα να ντυθεί στα λευκά για πρώτη φορά φέτος και το βουνό της Πάρνηθας.
«Στο τελείωμα της κακοκαιρίας που εκδηλώθηκε τις προηγούμενες μέρες, είχαμε σήμερα το μεσημέρι τη διέλευση ενός ψυχρού μετώπου το οποίο έριξε τη θερμοκρασία και στην Πεντέλη. Το ίδιο ψυχρό μέτωπο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί χιονόπτωση στην Πάρνηθα», λέει στο in.gr ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος και ερευνητής του Εθνικό Αστεροσκοπείο. 

«Ψυχρή θα είναι και η αυριανή μέρα, με ενίσχυση του κρύου ενώ από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν αναμένονται νέα φαινόμενα», συμπληρώνει.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, χιονισμένες εικόνες επικρατούν από το πρωί σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας ακόμη και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

in.gr


Με αφετηρία το πρώτο κεφάλαιο της έκθεσης [α]γνωστοι προορισμοί που πραγματοποιήθηκε στην πρώην οικία Ζαρίφη του 1924 στην Κυψέλη (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2017), ο επιμελητής δρ Κώστας Πράπογλου ενεργοποιεί με το δεύτερο κεφάλαιο της έκθεσης ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια της περιοχής που η πορεία του χαράχτηκε παράλληλα με αυτήν των...

Μετά και την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις Πρόδρομες εργασίες της κατασκευής της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, το σύνολο του έργου ενεργοποιήθηκε. Τώρα περιμένουμε την έναρξη της Β`φάσης του κατασκευαστικού αντικειμένου που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com θα βγει στον αέρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.