Θήκες κινητού από λαμαρίνα τρακαρισμένων λόγω… κινητού! [video]

2018-04-28

Η χρήση του κινητού κατά την οδήγηση, και ιδίως η γραφή ή ανάγνωση μηνυμάτων, είναι κάτι πολύ επικίνδυνο και πιθανώς θανατηφόρο.

Το να παίρνεις το βλέμμα σου από το δρόμο, έστω και για ένα δευτερόλεπτο, μπορεί να γίνει η αιτία ατυχήματος καθώς το αυτοκίνητο συνεχίζει να καλύπτει μέτρα και οι καταστάσεις αλλάζουν.

Στη Σουηδία, η κυβέρνηση πέρασε νόμο που απαγορεύει να οδηγείς με το κινητό στο χέρι. Ο νόμος ισχύει από το Φεβρουάριο, όμως ο αριθμός των ατυχημάτων δεν μειώθηκε. 

Οπότε, για να τονίσει τους κινδύνους από την αφηρημένη οδήγηση, η Volkswagen της Στοκχόλμης συνεργάστηκε με τη διαφημιστική NordDDB για να φτιάξει θήκες για κινητά Apple iPhone 8 από τη λαμαρίνα αυτοκινήτων που τράκαραν λόγω χρήσης του κινητού. 

«Ξέρουμε πόσο εύκολα συμβαίνει να σηκώσεις το κινητό για να δεχτείς μια κλήση ή να στείλεις ένα γραπτό μήνυμα», λέει ο Johan Karlsson, Brand Manager της Volkswagen Stockholm. «Όμως έχεις 23 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθεις ατύχημα αν χρησιμοποιείς το κινητό ενώ οδηγείς, οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζεις τη σοβαρότητα του θέματος. Πιστεύουμε ότι μια θήκη κινητού φτιαγμένη από άτυχα αυτοκίνητα θα σε κάνει να το ξανασκεφτείς πριν σηκώσεις το τηλέφωνο. Θα αποτελεί μια σιωπηρή υπενθύμιση να προσέχεις το δρόμο και να μην κάνεις κι άλλα πράγματα ενώ οδηγείς».


Κάθε θήκη, φτιαγμένη από λαμαρίνα τρακαρισμένου αυτοκινήτου, είναι τραγικά μοναδική. Μόνο 153 τέτοιες θήκες θα φτιαχτούν, με την κάθε μια τους να αντιστοιχεί σε ένα σοβαρό ατύχημα που συνέβη στη Σουηδία τον πρώτο μήνα της ισχύος του νόμου.Τα έσοδα από την πώληση των θηκών θα δοθούν ως δωρεά στον οργανισμό Trafikskadefonden ο οποίος βοηθάει ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί σε τροχαία ατυχήματα. Κάθε θήκη κοστίζει 599 κορόνες (€57) και μπορεί να αγοραστεί από το crashedcases.com. 

Αν θέλετε κάποιον να σας θυμίζει να μην τηλεφωνείτε και να μη στέλνετε μηνύματα ενώ οδηγείτε, η μακάβρια θήκη θα το κάνει κάθε φορά που θα πιάνετε το κινητό σας.
Πηγή:  drive.gr

Με αφετηρία το πρώτο κεφάλαιο της έκθεσης [α]γνωστοι προορισμοί που πραγματοποιήθηκε στην πρώην οικία Ζαρίφη του 1924 στην Κυψέλη (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2017), ο επιμελητής δρ Κώστας Πράπογλου ενεργοποιεί με το δεύτερο κεφάλαιο της έκθεσης ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια της περιοχής που η πορεία του χαράχτηκε παράλληλα με αυτήν των...

Μετά και την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις Πρόδρομες εργασίες της κατασκευής της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, το σύνολο του έργου ενεργοποιήθηκε. Τώρα περιμένουμε την έναρξη της Β`φάσης του κατασκευαστικού αντικειμένου που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com θα βγει στον αέρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.