Θεία απ'το Σικάγο:Το Ελλ/κο Ίδρυμα Πολιτισμού στη Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας

2018-07-11

Με τη «Θεία από το Σικάγο» του Αλ. Σακελλάριου, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού δίνει φέτος το δικό του «παρών» στο ετήσιο Διεθνές Καλοκαιρινό Φεστιβάλ της Βιβλιοθήκης.

Παρούσα θα είναι η Ελλάδα φέτος στο ετήσιο Διεθνές Καλοκαιρινό Φεστιβάλ της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, με μία από τις πλέον προβεβλημένες και αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, το φιλμ του Αλέκου Σακελλάριου «Η Θεία απ' το Σικάγο» με τη Γεωργία Βασιλειάδου και τον Ορέστη Μακρή.

Την κορυφαία αυτή εκδήλωση της Αλεξάνδρειας, που ξεκινά στις 16 Ιουλίου με μια συναυλία της Ιορδανικού μουσικού συγκροτήματος Autostrad, και θα διαρκέσει πέντε εβδομάδες, συνδιοργανώνουν η Bibliotheca Alexandrina και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης, θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς από τη Γαλλία, την Αυστραλία, το Μαρόκο, τη Σουηδία και τη Συρία.

Η ελληνική συμμετοχή με το θρυλικό φιλμ της Φίνος Φιλμ «Η Θεία από το Σικάγο», που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1957, θα παρουσιαστεί στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας την Πέμπτη 19 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, με αγγλικούς υπότιτλους. Η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.