The 3rd Man element feat. Φώτης Σιώτας την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

2017-10-25

Το The 3rd Man Element είναι ένα τρίο ελεύθερου αυτοσχεδιασμού που αποτελείται από 2 άτομα!

 Ο σταθερός πυρήνας του σχήματος, σ' αυτήν την τρίτη φάση του ενεργοποίησής του, αποτελείται από τον Χρήστο Αλεξόπουλο (συνθέτης, ιδρυτής της Puzzlemusik) στο πιάνο, τα πλήκτρα και χρηστικά αντικείμενα, και τον Βασίλη Ποδαρά (μέλος του Next Step Quintet) στα τύμπανα.

Το τρίο συμπληρώνει ένας διαφορετικός μουσικός κάθε φορά, ο οποίος καλείται να ανατρέψει δημιουργικά τις ισορροπίες που ήδη υπάρχουν, έτσι ώστε οι τρεις πλέον μουσικοί, ως σύνολο, να δημιουργήσουν κάτι νέο και απρόοπτο που ούτε οι ίδιοι ίσως περίμεναν πως θα προέκυπτε. Κάθε μουσική σύμπραξη θα είναι μοναδική και δε θα επαναλαμβάνεται.

Το project The 3rd Man Element ξεκινάει στο ΚΕΤ την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, ως μουσικός θεσμός με διάρκεια. Πρώτος καλεσμένος θα είναι ο Φώτης Σιώτας (βιολί, βιόλα, loops).

The 3rd Man element feat. Φώτης Σιώτας

Χρήτος Αλεξόπουλος / πιάνο, πλήκτρα, χρηστικά αντικείμενα

Bασίλης Ποδαράς / τύμπανα

Φώτης Σιώτας / βιολί, βιόλα, loops

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

21:00

6 €

Επόμενα live των The 3rd Man Element:

  • Δευτέρα 20 Νοεμβρίου: (καλεσμένος tba)
  • Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου: καλεσμένος ο Γιώργος Κοντραφούρης

Η ιστορία του project The 3rd Man Element:

Το σχήμα είναι ένα side-project του Χρήστου Αλεξόπουλου. Στο παρελθόν έχει περάσει δύο φάσεις κατά τις οποίες ο πυρήνας του σχήματος αποτελούνταν από τους Αλεξόπουλο και Socos (κιθάρες).

Η πρώτη φάση διήρκεσε από το 2005 ως το 2007 με live που έγιναν στο ιστορικό Μικρό Μουσικό Θέατρο στο Κουκάκι με 10 εμφανίσεις. Όταν οι Αλεξόπουλος και Socos ένιωσαν ότι ένας κύκλος ολοκληρώθηκε κατέστησαν προσωρινά ανενεργό το σχήμα και αφοσιώθηκαν μεταξύ άλλων, ο μεν Socos στους Socos & The Live Project Band και τα προσωπικά άλμπουμ του, ο δε Αλεξόπουλος στα προσωπικά άλμπουμ του και στην Puzzlemusik της οποίας είναι ο ιδρυτής.

Το σχήμα επαναδραστηριοποιήθηκε για τη δεύτερη φάση του το 2013 δίνοντας 4 live. Με την εμπειρία των χρόνων που μεσολάβησαν οι δυο μουσικοί άνοιξαν τότε έναν καινούργιο κύκλο δημιουργικής εξερεύνησης. Εμφανίστηκαν σε Six Dogs, Bios και Knot Gallery. Καλεσμένοι των 3rd Man ήταν ανά περίσταση ο Στέλιος Ρωμαλιάδης (Lüüp), ο Δημήτρης Βασιλάκης, ο ντράμερ Άκης Περδίκης και ο Γιώργος Κοντραφούρης.

Αυτήν την περίοδο το σχήμα ετοιμάζεται ανανεωμένο να μπει στην 3η φάση του η οποία εξ ορισμού θα είναι πολύ διαφορετική καθώς ο Socos έχει αποχωρήσει από το σχήμα και τη θέση του πήρε ο Βασίλης Ποδαράς. Ο πυρήνας του τρίο θα είναι σταθερός ως προς τη σύσταση αλλά και ως προς τα όργανα που θα χρησιμοποιούνται.

Πρόθεση του σχήματος είναι να καλέσει ως '3rd Man' μουσικούς απ' όλο το φάσμα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής.

__________________________________________________________

κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α

11361 Κυψέλη, Αθήνα

213.00.40.496 & 69.45.34.84.45

ΠΡΟΣΒΑΣΗ με αυτοκίνητο: εύκολο παρκάρισμα ' με λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8 ' με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 ' (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4 ' με ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (15 λεπτά με τα πόδια)

Με αφετηρία το πρώτο κεφάλαιο της έκθεσης [α]γνωστοι προορισμοί που πραγματοποιήθηκε στην πρώην οικία Ζαρίφη του 1924 στην Κυψέλη (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2017), ο επιμελητής δρ Κώστας Πράπογλου ενεργοποιεί με το δεύτερο κεφάλαιο της έκθεσης ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια της περιοχής που η πορεία του χαράχτηκε παράλληλα με αυτήν των...

Μετά και την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις Πρόδρομες εργασίες της κατασκευής της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, το σύνολο του έργου ενεργοποιήθηκε. Τώρα περιμένουμε την έναρξη της Β`φάσης του κατασκευαστικού αντικειμένου που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com θα βγει στον αέρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Μόλις 10 μέρες έμειναν για την πιο διασκεδαστική και δροσιστική εμπειρία του καλοκαιριού! Το Colour Day Festival επιστρέφει φέτος για 4η συνεχή χρονιά στο ΟΑΚΑ πιο ανανεωμένο από ποτέ το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1η Ιουλίου.

Με δυνατές «υπογραφές» εξαιρετικών συνεργατών προετοιμάζεται η μουσική παράσταση που θα είναι εμπνευσμένη από τη μουσική του Μάικλ Τζάκσον και θα ανέβει στο Μπρόντγουεϊ από το Κτήμα του Μάικλ Τζάκσον και την εταιρεία παραγωγής Columbia Live Stage.