Ταλιατέλες με ντοματίνια και βασιλικό

2018-04-16

Ελαφριά και λαχταριστή μακαρονάδα

Υλικά για 2 άτομα

  • 500 γρ. ταλιατέλες

  • 10 ντοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση
  • 180 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικός
  • 150 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελιές

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε μια κατσαρόλα, τις σουρώνουμε και κρατάμε ½ ποτήρι του κρασιού, από το νερό.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά.
  3. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλατοπίπερο και τον βασιλικό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρά.
  4. Ρίχνουμε το νερό από τις ταλιατέλες και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά ακόμα, σε μέτρια θερμοκρασία.
  5. Ρίχνουμε τις ταλιατέλες πάλι στην κατσαρόλα που τις βράσαμε και μόλις τα ντοματίνια είναι έτοιμα τα ρίχνουμε από πάνω και ανακατεύουμε ελαφρά.
  6. Σερβίρουμε με τριμμένη μοτσαρέλα και ελιές.

Αλεύρι από άγριο σιτάρι και κριθάρι, ανακατεμένο με ρίζες φυτών, προσθήκη νερού και ψήσιμο ήταν η «συνταγή» για το αρχαιότερο ψωμί του κόσμου, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση PNAS.

Το site Good Food του BBC φιλοξενεί συχνά αφιερώματα με 10 φαγητά που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσει κάποιος όταν επισκεφτεί έναν προορισμό. Ανάμεσα τους η Κρήτη και η τοπική κουζίνα του νησιού, που όπως ενημερώνουν τους αναγνώστες τους είναι γνωστή για τα μοναδικά υλικά, τις γεύσεις της και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της.

Η 26χρονη, απόφοιτος οικονομικού Πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη, Σου Αϊχάν, αποφάσισε ότι είναι αρκετά έξυπνη και επίσης αρκετά διαβασμένη, ώστε να διεκδικήσει χρήματα στην τουρκική έκδοση του παιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;»

Το αυτοκίνητό μας είναι γεμάτο κάμερες, αισθητήρες και ραντάρ. Δεν μπορούμε να τα δούμε, αλλά είναι πάντα ενεργά όποτε οδηγούμε. Παρόλο που αυτά τα βοηθήματα δεν μας εμποδίζουν να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο δρόμο, προσφέρουν σημαντική ασφάλεια και άνεση στις ημερήσιες μετακινήσεις μας.