Ταλιατέλες με ντοματίνια και βασιλικό

2018-04-16

Ελαφριά και λαχταριστή μακαρονάδα

Υλικά για 2 άτομα

  • 500 γρ. ταλιατέλες

  • 10 ντοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση
  • 180 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικός
  • 150 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελιές

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε μια κατσαρόλα, τις σουρώνουμε και κρατάμε ½ ποτήρι του κρασιού, από το νερό.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά.
  3. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλατοπίπερο και τον βασιλικό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρά.
  4. Ρίχνουμε το νερό από τις ταλιατέλες και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά ακόμα, σε μέτρια θερμοκρασία.
  5. Ρίχνουμε τις ταλιατέλες πάλι στην κατσαρόλα που τις βράσαμε και μόλις τα ντοματίνια είναι έτοιμα τα ρίχνουμε από πάνω και ανακατεύουμε ελαφρά.
  6. Σερβίρουμε με τριμμένη μοτσαρέλα και ελιές.

Από τα πιο παραδοσιακά, νόστιμα και "μπελαλίδικα" πιάτα που θα έλεγαν και στην Πόλη. Το τύλιγμα τους θέλει λίγο χρόνο, αλλά είναι κρίμα να τα παραλείψετε από τα τραπεζώματα και ειδικά τα σαρακοστιανά.

Άλλοι το χτυπάνε, άλλοι το μυρίζουν και άλλοι απλά εμπιστεύονται με κλειστά μάτια το μανάβη τους. Τελικά ποιο είναι το μυστικό για να διαλέξεις το πιο κόκκινο, γλυκό και μυρωδάτο καρπούζι; Παρακάτω θα βρεις όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει το καρπούζι σου πριν το πας για ζύγισμα:

Μπορεί η μέλισσα-δολοφόνος να μοιάζει πως έχει βγει από ταινία τρόμου χαμηλού προϋπολογισμού, είναι όμως μια πραγματικότητα που ξεπήδησε από μια ταπεινή απόπειρα να αυξηθεί η παραγωγή μελιού πίσω στη δεκαετία του 1950.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός «συγκρούονται» στο ΟΑΚΑ (19:00, CosmoteSport 4) στον 5ο τελικό της Basket League, με τον νικητή της «τιτανομαχίας» να πανηγυρίσει τον τίτλο.