Ταϊλάνδη-Παγκόσμια συγκίνηση: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση-Σώα τα 12 παιδιά & ο προπονητής (live)

2018-07-10

Σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του προπονητή του από τη σπηλιά. Τελευταίοι βγήκαν ο προπονητής και ο Βενιαμίν της ομάδας, ένας εντεκάχρονος.

Νωρίτερα

Έυχάριστα είναι τα νέα από την Ταϊλάνδη, καθώς φαίνεται ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους αυτής της μεγάλης περιπέτειας που έζησαν τα 12 εγκλωβισμένα παιδιά και ο προπονητής τους.

Το ένατο παιδί εθεάθη να μεταφέρεται με φορείο έξω από το σπήλαιο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Ρόιτερς και το CNN. Λίγα λεπτά μετά έγινε γνωστό ότι βγήκε και το 10ο αλλά και το 11ο παιδί!

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ κοντά στην έξοδο είναι και ο προπονητής και το τελευταίο παιδι. Όπως αναφέρουν δημοσιογράφοι ειδησεγραφικών πρακτορείων έχουν περάσει με ασφάλεια τα κρίσιμα σημεία και λίγο πριν βρίσκονταν στο λεγόμενο «διαμέρισμα 3», το πλάτωμα που οδηγεί στην έξοδο από τη σπηλιά.

Από τις 4 τα ξημερώματα είναι σε εξέλιξη η τρίτη επιχείρηση διάσωσης κατά την οποία θα έβγαζαν έξω τα τελευταία 4 παγιδευμένα παιδιά και τον 25χρονο προπονητή.

Με τη διάσωση των δύο παιδιών, πλέον όλος ο κόσμος περιμένει να βγουν από τη σπηλιά τα δύο τελευταία παιδιά και ο προπονητής τους. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει γραφτεί το τέλος ίσως της πιο δραματικής επιχείρησης διάσωσης που έχει δει σε live μετάδοση ο πλανήτης.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.