Ταϊλάνδη-Παγκόσμια συγκίνηση: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση-Σώα τα 12 παιδιά & ο προπονητής (live)

2018-07-10

Σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του προπονητή του από τη σπηλιά. Τελευταίοι βγήκαν ο προπονητής και ο Βενιαμίν της ομάδας, ένας εντεκάχρονος.

Νωρίτερα

Έυχάριστα είναι τα νέα από την Ταϊλάνδη, καθώς φαίνεται ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους αυτής της μεγάλης περιπέτειας που έζησαν τα 12 εγκλωβισμένα παιδιά και ο προπονητής τους.

Το ένατο παιδί εθεάθη να μεταφέρεται με φορείο έξω από το σπήλαιο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Ρόιτερς και το CNN. Λίγα λεπτά μετά έγινε γνωστό ότι βγήκε και το 10ο αλλά και το 11ο παιδί!

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ κοντά στην έξοδο είναι και ο προπονητής και το τελευταίο παιδι. Όπως αναφέρουν δημοσιογράφοι ειδησεγραφικών πρακτορείων έχουν περάσει με ασφάλεια τα κρίσιμα σημεία και λίγο πριν βρίσκονταν στο λεγόμενο «διαμέρισμα 3», το πλάτωμα που οδηγεί στην έξοδο από τη σπηλιά.

Από τις 4 τα ξημερώματα είναι σε εξέλιξη η τρίτη επιχείρηση διάσωσης κατά την οποία θα έβγαζαν έξω τα τελευταία 4 παγιδευμένα παιδιά και τον 25χρονο προπονητή.

Με τη διάσωση των δύο παιδιών, πλέον όλος ο κόσμος περιμένει να βγουν από τη σπηλιά τα δύο τελευταία παιδιά και ο προπονητής τους. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει γραφτεί το τέλος ίσως της πιο δραματικής επιχείρησης διάσωσης που έχει δει σε live μετάδοση ο πλανήτης.

Σημαντικά νέα μας έρχονται από το πρόσφατο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τη Χειρουργική της Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Νόσων αναφορικά με την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των συνοδών νοσημάτων αυτής.

Συμβουλές προς τους πολίτες-χρήστες του Διαδικτύου ώστε να αποφύγουν εξαπάτησή τους κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικών συναλλαγών, όπως κρατήσεις ακτοπλοϊκών ή αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείων κι ενοικιάσεις οχημάτων, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, δίνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.