Ταϊλάνδη-Και 8ο παιδί βγήκε στο φως! Συγκλονίζουν οι προσπάθειες των διασωστών!

2018-07-09

Τέσσερα ακόμη παιδιά απεγκλωβίστηκαν από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη, όπου άρχισε ξανά το πρωί η επιχείρηση διάσωσης των υπολοίπων παιδιών και του προπονητή τους.

Αν και την πληροφορία δεν έχουν επιβεβαιώσει οι αρχές της χώρας, αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν στο Reuters ότι από το σπήλαιο βγήκαν σταδιακά και τα τέσσερα παιδιά. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους διήρκεσε περισσότερες από έξι ώρες.  Ώρες μετά την πρώτη πολύωρη και άκρως επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης μέσα από τα στενά και υποβρύχια περάσματα του σπηλαίου, που έφερε πίσω στην ασφάλεια τέσσερα από τα 12 παιδιά, οι δύτες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί ξανά το υπόγειο ταξίδι τους. Συνολικά, έχουν διασωθεί οκτώ παιδιά, ενώ παραμένουν εγκλωβισμένα άλλα τέσσερα και ο 25χρονος προπονητής τους.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής δίνονται με το σταγονόμετρο από τις αρχές. Εκτιμάται ότι επίσημη ανακοίνωση θα υπάρξει αφότου τα παιδιά διακομιστούν στο νοσοκομείο, όπως συνέβη την Κυριακή.

Έχει ωστόσο ανακοινωθεί πως μέσα στη σπηλιά επιχειρούν οι ίδιοι δύτες που έσωσαν τα πρώτα τέσσερα παιδιά και συγκινημένοι πια τα αγκάλιασαν μόλις βγήκαν έξω σώοι και αβλαβείς. Οι συνθήκες κρίνονται το ίδιο καλές όπως χθες, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι τα επίπεδα του νερού εντός του σπηλαίου δεν δημιουργούν ανησυχία, σύμφωνα με τις αρχές.

Η αρχική εκτίμηση των αρχών της Ταϊλάνδης ήταν ότι θα χρειαστούν περίπου τρεις ή τέσσερις μέρες για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση. Ο χειρότερος εχθρός της επιχείρησης είναι ο καιρός, καθώς αναμένονται ισχυρές βροχές που για μία ακόμη φορά θα πλημμυρίσουν το σπήλαιο.

Τα παιδιά, ηλικίας 11 έως 16 ετών, τα οποία αγνοούνταν από τις 23 Ιουνίου, εντόπισαν Βρετανοί δύτες την περασμένη Δευτέρα σε έναν λασπώδη θάλαμο, περίπου 4 χλμ. από την κεντρική είσοδο του σπηλαίου.

naftemporiki.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.