Ταϊλάνδη: Απαγόρευση του καπνίσματος σε 20 δημοφιλείς τουριστικές παραλίες

2017-10-18

Το κάπνισμα θα απαγορευτεί σύντομα σε 20 δημοφιλείς τουριστικές παραλίες της Ταϊλάνδης που βρίσκονται συνεχώς γεμάτες με τεράστιους αριθμούς αποτσιγάρων, σύμφωνα με το Υπουργείο Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων της ασιατικής χώρας.

Η απόφαση προηγείται της διεθνούς διάσκεψης για τα θαλάσσια απόβλητα που θα λάβει χώρα στο Πουκέτ αργότερα αυτό το μήνα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το Υπουργείο Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων πραγματοποίησε εξέταση μόλις εννέα τετραγωνικών μέτρων της παραλίας Πατόνγκ στο Πουκέτ στις 9 Σεπτεμβρίου και ανακάλυψε κατά μέσο όρο 0,76 γόπες τσιγάρων ανά τετραγωνικό μέτρο. Αυτό ισοδυναμεί σε 101.058 γόπες κατά μήκος της παραλίας των 2,5 χιλιομέτρων. Τα απορριπτόμενα τσιγάρα αποτελούν περίπου το ένα τρίτο του συνόλου των σκουπιδιών που συλλέγονται.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου, Τζατουπόρν Μπουρουσπάτ, δήλωσε επίσης ότι πάνω από 100 εκατομμύρια τσιγάρα καταλήγουν καθημερινά στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της Ταϊλάνδης κάθε μέρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Αυτό επιδεινώνει και εν μέρει προκαλεί το πρόβλημα των πλημμυρών που προκαλούνται από σκουπίδια που φράσσουν τις αποχετεύσεις.

naftemporiki.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.

Αύξηση των τιμών σε τσάντες και σχολικά είδη από χρόνο σε χρόνο, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες 36 χώρες, διαπιστώνει έρευνα της picodi.com, που δείχνει ότι το κόστος για τον Έλληνα γονιό είναι σχετικά υψηλό, ως ποσοστό του μέσου μηνιαίου μισθού του