Ταϊλάνδη: Απαγόρευση του καπνίσματος σε 20 δημοφιλείς τουριστικές παραλίες

2017-10-18

Το κάπνισμα θα απαγορευτεί σύντομα σε 20 δημοφιλείς τουριστικές παραλίες της Ταϊλάνδης που βρίσκονται συνεχώς γεμάτες με τεράστιους αριθμούς αποτσιγάρων, σύμφωνα με το Υπουργείο Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων της ασιατικής χώρας.

Η απόφαση προηγείται της διεθνούς διάσκεψης για τα θαλάσσια απόβλητα που θα λάβει χώρα στο Πουκέτ αργότερα αυτό το μήνα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το Υπουργείο Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων πραγματοποίησε εξέταση μόλις εννέα τετραγωνικών μέτρων της παραλίας Πατόνγκ στο Πουκέτ στις 9 Σεπτεμβρίου και ανακάλυψε κατά μέσο όρο 0,76 γόπες τσιγάρων ανά τετραγωνικό μέτρο. Αυτό ισοδυναμεί σε 101.058 γόπες κατά μήκος της παραλίας των 2,5 χιλιομέτρων. Τα απορριπτόμενα τσιγάρα αποτελούν περίπου το ένα τρίτο του συνόλου των σκουπιδιών που συλλέγονται.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου, Τζατουπόρν Μπουρουσπάτ, δήλωσε επίσης ότι πάνω από 100 εκατομμύρια τσιγάρα καταλήγουν καθημερινά στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της Ταϊλάνδης κάθε μέρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Αυτό επιδεινώνει και εν μέρει προκαλεί το πρόβλημα των πλημμυρών που προκαλούνται από σκουπίδια που φράσσουν τις αποχετεύσεις.

naftemporiki.gr

Το Διοικητικό Συμβούλιο των μετόχων της EuroLeague (ECA) συνεδρίασε θέτοντας επί τάπητος την εμπορική στρατηγική ενώ ανακοινώθηκαν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της σεζόν 2018-19 στις οποίες περιλαμβάνεται και ο Παναθηναϊκός, γεγονός που βάζει ένα τέλος στο ενδεχόμενο ρήξης των δυο πλευρών που αιωρούνταν εδώ και καιρό.

Αυτή είναι η πίτα! Ρουμελιώτικη τυρόπιτα όνειρο, φτιάξτε την οπωσδήποτε! Όσα κομμάτια και να εμφανίσετε στο τραπέζι από αυτή τη φανταστική Ρουμελιώτικη τυρόπιτα, να είστε βέβαιοι ότι θα εξαφανιστούν αμέσως!

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ομαδική μαθητική έκθεση Αττικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθήνας «Μελίνα», στο Θησείο, από 20 έως 30 Ιουνίου 2018.

Εδώ και 36 χρόνια, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους μέσα από χιλιάδες εκδηλώσεις σε πάνω από 700 πόλεις του κόσμου. Το Μέγαρο συμμετέχει και φέτος στη Γιορτή με καλλιτέχνες και σύνολα από πολλούς διαφορετικούς μουσικούς χώρους.