Ταϊλάνδη: Απαγόρευση του καπνίσματος σε 20 δημοφιλείς τουριστικές παραλίες

2017-10-18

Το κάπνισμα θα απαγορευτεί σύντομα σε 20 δημοφιλείς τουριστικές παραλίες της Ταϊλάνδης που βρίσκονται συνεχώς γεμάτες με τεράστιους αριθμούς αποτσιγάρων, σύμφωνα με το Υπουργείο Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων της ασιατικής χώρας.

Η απόφαση προηγείται της διεθνούς διάσκεψης για τα θαλάσσια απόβλητα που θα λάβει χώρα στο Πουκέτ αργότερα αυτό το μήνα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το Υπουργείο Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων πραγματοποίησε εξέταση μόλις εννέα τετραγωνικών μέτρων της παραλίας Πατόνγκ στο Πουκέτ στις 9 Σεπτεμβρίου και ανακάλυψε κατά μέσο όρο 0,76 γόπες τσιγάρων ανά τετραγωνικό μέτρο. Αυτό ισοδυναμεί σε 101.058 γόπες κατά μήκος της παραλίας των 2,5 χιλιομέτρων. Τα απορριπτόμενα τσιγάρα αποτελούν περίπου το ένα τρίτο του συνόλου των σκουπιδιών που συλλέγονται.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου, Τζατουπόρν Μπουρουσπάτ, δήλωσε επίσης ότι πάνω από 100 εκατομμύρια τσιγάρα καταλήγουν καθημερινά στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της Ταϊλάνδης κάθε μέρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Αυτό επιδεινώνει και εν μέρει προκαλεί το πρόβλημα των πλημμυρών που προκαλούνται από σκουπίδια που φράσσουν τις αποχετεύσεις.

naftemporiki.gr

Μια απλή αλλαγή στα νύχια σας μπορεί να σας αλλάξει στη στιγμή τη διάθεση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες αγαπούν τόσο το μανικιούρ, το οποίο παράλληλα χαρίζει μια περιποιημένη και προσεγμένη εμφάνιση στην κάθε γυναίκα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics υποστηρίζει ότι αφού έχουμε πιει μια μικρή ποσότητα καφέ καταναλώνουμε 10% λιγότερη ποσότητα τροφής στο πρωινό μας γεύμα.