Τα πέτρινα γεφύρια του νομού Άρτας

2017-11-21

Όμορφα πλάνα πάνω από τα πέτρινα γεφύρια του νομού Άρτας κατέγραψε κάμερα τοποθετημένη σε drone, το οποίο πραγματοποίησε πτήση πάνω από την περιοχή.

Το γνωστότερο, ίσως, γεφύρι του νομού, είναι αυτό της Άρτας. Πρόκειται για μια λιθόκτιστη γέφυρα πάνω από τον Άραχθο και κοντά στην πόλη της Άρτας, χτισμένη τον 17ο αιώνα. Το Γεφύρι της Άρταςέγινε γνωστό από το ομώνυμο δημοτικό τραγούδι που αναφέρεται στην «εξ ανθρωποθυσίας» θεμελίωσή του.

Διασχίζοντας τη γραφική διαδρομή Άρτας - Ροδαυγής - Δαφνωτής και ακολουθώντας στη διασταύρωση του δρόμου, λίγο πιο κάτω από τα Άγναντα, τη δεξιά κατεύθυνση, βρίσκεται η όμορφη Σγάρα. Δίπλα και κάτω από την τσιμεντένια γέφυρα, στέκεται το Γεφύρι της Σγάρας, κρυμμένο πίσω από τον πράσινο «μανδύα» των πλατάνων.

Ένα ακόμη όμορφο γεφύρι, είναι αυτό του Πλαστήρα, στην Άνω Καλεντίνη, το οποίο γεφυρώνει το Πλακουτσόρεμα του Αράχθου. Κοντά του, στην απέναντι πλευρά του οδικού δικτύου, συναντάται ένας παραδοσιακός νερόμυλος.

Τέλος, πηγαίνοντας προς Αθαμάνιο, στο χωριό Βουργαρέλι, βρίσκεται το Γεφύρι της Μεγάλης Βρύσης. Η κατασκευή του πιθανολογείται στα τέλη του 19ου αιώνα.

Με πληροφορίες από epirustravel.eu, petrinagefiria.com, Wikipedia, naftemporiki,gr 

Με αφετηρία το πρώτο κεφάλαιο της έκθεσης [α]γνωστοι προορισμοί που πραγματοποιήθηκε στην πρώην οικία Ζαρίφη του 1924 στην Κυψέλη (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2017), ο επιμελητής δρ Κώστας Πράπογλου ενεργοποιεί με το δεύτερο κεφάλαιο της έκθεσης ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια της περιοχής που η πορεία του χαράχτηκε παράλληλα με αυτήν των...

Μετά και την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις Πρόδρομες εργασίες της κατασκευής της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, το σύνολο του έργου ενεργοποιήθηκε. Τώρα περιμένουμε την έναρξη της Β`φάσης του κατασκευαστικού αντικειμένου που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com θα βγει στον αέρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.