Τα πέτρινα γεφύρια του νομού Άρτας

2017-11-21

Όμορφα πλάνα πάνω από τα πέτρινα γεφύρια του νομού Άρτας κατέγραψε κάμερα τοποθετημένη σε drone, το οποίο πραγματοποίησε πτήση πάνω από την περιοχή.

Το γνωστότερο, ίσως, γεφύρι του νομού, είναι αυτό της Άρτας. Πρόκειται για μια λιθόκτιστη γέφυρα πάνω από τον Άραχθο και κοντά στην πόλη της Άρτας, χτισμένη τον 17ο αιώνα. Το Γεφύρι της Άρταςέγινε γνωστό από το ομώνυμο δημοτικό τραγούδι που αναφέρεται στην «εξ ανθρωποθυσίας» θεμελίωσή του.

Διασχίζοντας τη γραφική διαδρομή Άρτας - Ροδαυγής - Δαφνωτής και ακολουθώντας στη διασταύρωση του δρόμου, λίγο πιο κάτω από τα Άγναντα, τη δεξιά κατεύθυνση, βρίσκεται η όμορφη Σγάρα. Δίπλα και κάτω από την τσιμεντένια γέφυρα, στέκεται το Γεφύρι της Σγάρας, κρυμμένο πίσω από τον πράσινο «μανδύα» των πλατάνων.

Ένα ακόμη όμορφο γεφύρι, είναι αυτό του Πλαστήρα, στην Άνω Καλεντίνη, το οποίο γεφυρώνει το Πλακουτσόρεμα του Αράχθου. Κοντά του, στην απέναντι πλευρά του οδικού δικτύου, συναντάται ένας παραδοσιακός νερόμυλος.

Τέλος, πηγαίνοντας προς Αθαμάνιο, στο χωριό Βουργαρέλι, βρίσκεται το Γεφύρι της Μεγάλης Βρύσης. Η κατασκευή του πιθανολογείται στα τέλη του 19ου αιώνα.

Με πληροφορίες από epirustravel.eu, petrinagefiria.com, Wikipedia, naftemporiki,gr